• 瀏覽: 9,351
  • 回覆: 83
西方最叻就係文宣,你估西人真係唔想同中國做生意?有餅分嘅地方點解唔去搶?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
其實嘈黎做咩
不如攞返啲事實出嚟講
1. 俾美國封殺, 無晶片用
2. android無play store,鴻蒙雷聲大雨點小
3. 唔掂到要炒人

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-14 12:44 AM 發表

彭博:華為5G晶片庫存僅夠應付至明年初
https://www.youtube.com/watch?v=9Xl1gteAqJY
又係美國唱大6, 大選就到啦, 唔講大D點嚇到人, 轉頭咪又和好/無件事

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-15 10:19 PM 發表

其實嘈黎做咩
不如攞返啲事實出嚟講
1. 俾美國封殺, 無晶片用
2. android無play store,鴻蒙雷聲大雨點小
3. 唔掂到要炒人
有錢就得啦, 行賄就唔怕
Ericsson愛立信在多國行賄被罰10億美金
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94%9F%E6%B4%BB/408410/ericsson%E6%84%9B%E7%AB%8B%E4%BF%A1%E5%9C%A8%E5%A4%9A%E5%9C%8B%E8%A1%8C%E8%B3%84%E8%A2%AB%E7%BD%B010%E5%84%84%E7%BE%8E%E9%87%91-%E6%9C%83%E5%90%A6%E6%89%93%E6%93%8A%E5%85%B65g%E7%99%BC%E5%B1%95

引用:
原帖由 Firesis 於 2020-6-15 10:54 PM 發表

又係美國唱大6, 大選就到啦, 唔講大D點嚇到人, 轉頭咪又和好/無件事
點都好, 事實係華為設備無辦法令用家安心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Firesis 於 2020-6-15 10:55 PM 發表

有錢就得啦, 行賄就唔怕
Ericsson愛立信在多國行賄被罰10億美金
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94%9F%E6%B4%BB/408410/ericsson%E6%84%9B%E7%AB%8B%E4%BF%A1%E5%9C%A8%E5%A4%9A%E5%9C%8B%E8%A1%8C%E8%B3%84%E8% ...
罰10億俾起華為濕濕碎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Firesis 於 2020-6-15 10:54 PM 發表

真係比你估中
【華為風波】美商務部將修改禁令,美企可與華為共建5G網絡標準
http://www.etnet.com.hk/www/tc/n ... newsid=ETN300616234

🤭🤭🤭🤭🤭

附件

eric_web_1024.jpeg(96.9 KB)

2020-6-16 11:49 AM

Screenshot_20200616-114826_Chrome.jpg(70.57 KB)

2020-6-16 11:49 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dfmtf 於 2020-6-15 09:01 AM 發表

因為製造晶片背後嘅技術係人類科學數百年嚟嘅積累
由新中國先開始積累嘅中國
當然短暫追唔上殖民掠奪起家嘅老牌殖民帝國
所以中國先會有2025同2035計劃

不過老牌殖民國發現靠智力同創意已經壓唔住中國
就發起新冷戰做技術封鎖
打倒佢地自己宣傳咗幾十年嘅
全球合作,技術分工,互通有無嘅全球化理想
返去技術壁壘,浪費資源嘅冷戰年代 ...
壞人都俾你講到變好人!你係得嘅!

聽日嚟西環中聯辦返工 😎👍

咦!地下有咁多玻璃碎?咩事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KKJJBB 於 2020-6-16 09:19 AM 發表

真係比你估中
【華為風波】美商務部將修改禁令,美企可與華為共建5G網絡標準
http://www.etnet.com.hk/www/tc/n ... newsid=ETN300616234 ...
羞唔多全香港嘅傳媒同人都理解錯呢單新聞
反而大陸人就好清醒

同華為合作5G標準
係因為華為專利太多,繞唔過
所以容許華為提供知識換專利費
而唔係放生華為造5G產品同攞嚟賣
引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-6-16 11:52 AM 發表

壞人都俾你講到變好人!你係得嘅!

聽日嚟西環中聯辦返工 😎👍
我一直都好想知可以去邊到收五毛
可惜從來冇人招安

引用:
原帖由 dfmtf 於 2020-6-16 02:03 PM 發表

羞唔多全香港嘅傳媒同人都理解錯呢單新聞
反而大陸人就好清醒

同華為合作5G標準
係因為華為專利太多,繞唔過
所以容許華為提供知識換專利費
而唔係放生華為造5G產品同攞嚟賣

我一直都好想知可以去邊到收五毛
可惜從來冇人招安 ...
……試吓去工賊會睇吓2020夏季課程先。【網絡評論員】在香港仍然是一門新霉體工作。

又或者試吓幫梁先生手~

維基百科
網站類型: 討論時事網站
持有者: 齊心基金有限公司

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KKJJBB 於 2020-6-16 09:19 AM 發表

真係比你估中
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/categorized_news_detail.php?category=latest&newsid=ETN300616234 ...
話唔用又用, 口裡說不, 身體好誠實

可能枱底協議,Trump應承雜種唔打死華偽。但係慢玩周可能要犧牲😭

附件

Screenshot_20200617-074159_Chrome.jpg(79.94 KB)

2020-6-17 07:42 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-6-15 02:55 PM 發表

唔可靠到要美國全力打壓?
大陸嘢又點,分分鐘你屋企用梗嘅寬頻都有華為晶片
唔止美國喎,歐洲都開始杯葛華為。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]