• 瀏覽: 9,353
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 siusiu010ming 於 2020-6-18 12:24 PM 發表

係, 一向歐洲同美國都用左華為好多年, 美國係之前為左選票先話唔用華為, 點知最近開始唔掂, 所以早2日又話比美國公司用返華為
當美國要制裁華為嗰陣,有唔少向來同華為有合作嘅大公司就出嚟反對,微軟係其中之一,侵佬政府都係唔想得罪啲大財團先會作出少許讓步畀華為入嚟參與5G建設,但侵佬隨時又會反面,因為條友心中永遠都係有條刺,唔抵得中國5G發展得咁快。
再講,一日有微軟大佬Bill哥喺度支持華為 (微軟批咗華為嘅matebook可以繼續使用微軟產品),我諗華府就會忌微軟三分,唔想攪殘自己國家。

熱賣及精選
引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-18 11:53 PM 發表

咁依家係分左華為同埋Ericsson?
除咗數碼通用愛立信5G之外,其他供應商都係用華為5G。

引用:
原帖由 bulubulubulu 於 2020-6-19 04:16 AM 發表

只是中国电讯末日
原因?
係末日嘅話美國使打壓?

回覆 引用 TOP

只係5G手機晶片,因為要細
5G設備完全可以由海思同中芯自己研發

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-6-19 10:26 AM 發表

除咗數碼通用愛立信5G之外,其他供應商都係用華為5G。
咁最後如果華為出事咪得返一個生還者

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-20 12:50 AM 發表

咁最後如果華為出事咪得返一個生還者
咁樣好唔健康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bulubulubulu 於 2020-6-19 04:16 AM 發表

只是中国电讯末日
啲曱甴就末日喇。

引用:
原帖由 kkl6226 於 2020-6-21 06:33 PM 發表

啲曱甴就末日喇。
麻煩討論唔好加入侮辱成分

引用:
原帖由 kkl6226 於 2020-6-21 06:33 PM 發表

啲曱甴就末日喇。
九唔搭八,返大陸啦你

引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-6-22 01:04 AM 發表

九唔搭八,返大陸啦你
香港就係中國地方,你咁唔滿意就去美國啦。

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-21 10:29 PM 發表

麻煩討論唔好加入侮辱成分
人就係要尊重嘅,但曱甴唔係人,無需尊重。曱甴都唔會尊重人。

[quote]原帖由 scottie_csp 於 2020-6-19 10:24 AM 發表

當美國要制裁華為嗰陣,有唔少向來同華為有合作嘅大公司就出嚟反對,微軟係其中之一,侵佬政府都係唔想得罪啲大財團先會作出少許讓步畀華為入嚟參與5G建設,但侵佬隨時又會反面,因為條友心中永遠都係有條刺,唔抵得中國5G發展得咁快。
再講,一日有微軟大佬Bill哥喺度支持華為 (微軟批咗華為嘅matebook可以繼續使用微軟產品),我諗華府就會忌微軟三分,唔想攪殘自己國家。 ... [/quote

我諗你最近係無睇過華為老總出黎講野係有幾咁淆底 完全係中立親美 仲講到明唔好將華為同愛國扯上關係 身為一間中國企業 將自己同愛國割蓆你就知道微軟永遠都只會係一間企業 佢所有既出出入入到最後都係政府管 玩法律都可以玩死佢😂

引用:
原帖由 kkl6226 於 2020-6-22 07:37 AM 發表

香港就係中國地方,你咁唔滿意就去美國啦。
香港係咪中國同香港講三觀係無乜衝突 你唔好當左呢度係大陸先得架😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkl6226 於 2020-6-22 07:40 AM 發表

人就係要尊重嘅,但曱甴唔係人,無需尊重。曱甴都唔會尊重人。
唔怪得之咁多國家既海關都歧視大陸人 原來係同樣道理😂

睇黎你都係弱弱地架喇。都係收線喇。你自high啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]