• 瀏覽: 1,857
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
我部iphoneX 上個月16拎左去又一城天才吧維修
佢地話要寄過去總部維修
搞到今日15號 差唔多成個月未都俾返我
洗唔洗搞咁耐呀?

原諒我這一生不羈放縱愛自由
也會怕有一天會跌倒 背棄了理想
誰人都可以 那會怕有一天只你共我
熱賣及精選
引用:
原帖由 蒙查查 於 2020-6-15 10:10 AM 發表

我部iphoneX 上個月16拎左去又一城天才吧維修
佢地話要寄過去總部維修
搞到今日15號 差唔多成個月未都俾返我
洗唔洗搞咁耐呀?
正常損壞通常都係換翻新機。要寄過去總部,表面說是維修,實際可能是深入徹底調查。

【警告】本文章內容可能令人反感。未滿 18 歲的人士不可觀看或將本文章向該等人士出示播放或放映。
引用:
原帖由 小黑 於 2020-6-15 11:27 AM 發表

正常損壞通常都係換翻新機。要寄過去總部,表面說是維修,實際可能是深入徹底調查。
同意

仆街要對自己投資決定負責!!
0700 @ 388.9
1398 @ 4.95
2318 @ 86.75
2388 @ 21.157

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小黑 於 2020-6-15 11:27 AM 發表

查what

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-6-15 11:37 AM 發表

查what
iPhone 好多零件都是整合在一起,Genius Bar 行一次diagnostic,再check吓有無非原廠維修跡象,已可得初步結論。要返總部,一定唔簡單。

【警告】本文章內容可能令人反感。未滿 18 歲的人士不可觀看或將本文章向該等人士出示播放或放映。
引用:
原帖由 小黑 於 2020-6-15 11:49 AM 發表

iPhone 好多零件都是整合在一起,Genius Bar 行一次diagnostic,再check吓有無非原廠維修跡象,已可得初步結論。要返總部,一定唔簡單。
我部機純粹mon問題
天才吧話check唔到  要我寄返總部
點知一搞搞左成個月

引用:
原帖由 蒙查查 於 2020-6-15 02:53 PM 發表

我部機純粹mon問題
點知一搞搞左成個月
一向對 OLED 有保留。

引用:
原帖由 蒙查查 於 2020-6-15 02:53 PM 發表

我部機純粹mon問題
點知一搞搞左成個月
以我記得,ip x如個mon有問題,原厰是免費換mon或換部翻新機的,不知現在還有冇!

回覆 引用 TOP

我都有咁問對地
但天才吧話我要上總部換喎

引用:
原帖由 小黑 於 2020-6-15 03:17 PM 發表

一向對 OLED 有保留。
我覺得oled的耐用性不太高,個mon好容易有印。之前三星的oled已經是一個好例子!

咁奇怪,我部ipx 换過兩次mon都是1小時内可取,第三次唔整啦!换個部比我又有新机用啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒙查查 於 2020-6-15 03:38 PM 發表

我都有咁問對地
但天才吧話我要上總部換喎
有得換部翻新機都好喎,電池、外穀都是新既。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小黑 於 2020-6-15 11:49 AM 發表

上個月 部 iphoneX 電池 發脹,頂起咗個display. 去天才吧問, 佢地話電池發脹, 要換電池。但要 sent 去總部,要放低兩星期,仲要自己俾錢 換電。

最後 自己係出面 換咗 after market 電就 算。 20 分鐘 搞掂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fman123 於 2020-6-15 03:41 PM 發表

我覺得oled的耐用性不太高,個mon好容易有印。之前三星的oled已經是一個好例子!
用兩三年,過保養期,又開始故障,完全配合劇情發展。
Mini LED 才是下一波主角,OLED 註定只是過場角色。

回覆 引用 TOP

還有我在app黐咗塊Belkin貼都有得賠比我,所以沒得輸。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]