• 瀏覽: 5,641
  • 回覆: 24
Sony Xperia 1 II 相機評測 - Photo Pro & Cinema Pro(上)當專業攝影師遇上手機攝影|Pro Photographer vs Xperia 1 II
https://www.youtube.com/watch?v=9AyUg6HYxhU進入香討影片區

引用:
原帖由 愛國人 於 2020-6-20 11:50 PM 發表

Sony Xperia 1 II 相機評測 - Photo Pro & Cinema Pro(上)當專業攝影師遇上手機攝影|Pro Photographer vs Xperia 1 II
https://www.youtube.com/watch?v=9AyUg6HYxhU
叫佢用個色版Check吓色溫先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛國人 於 2020-6-20 11:50 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=9AyUg6HYxhU
支援Ray ma

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-6-21 06:59 PM 發表

支援Ray ma
真心
影相我唔知專業人士點
但香港拍片你用A7 Sony
我會小爆佢
小學雞Level

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-6-21 06:59 PM 發表

支援Ray ma
我剛剛入部OPPO Find X2 Pro 都有RAW
X1 II扮專業用Jpeg

回覆 引用 TOP

其實我睇完佢位專業朋友試,好似對部機只係接受而唔係滿意

回覆 引用 TOP

通常呢D手機評測,往往冇搵個基準。

如CPU測試,會拿上代CPU做基準。
手機測試,連個基準都未搵,只可以係介紹。

引用:
原帖由 wonghy215 於 2020-6-23 05:28 PM 發表

通常呢D手機評測,往往冇搵個基準。

如CPU測試,會拿上代CPU做基準。
手機測試,連個基準都未搵,只可以係介紹。
我一直唔回post就係冇當過MA係專業評測人士。

尤其把聲好催眠好趕客…………🤭不過佢算幾用心拍片。

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-6-23 05:38 PM 發表

我一直唔回post就係冇當過MA係專業評測人士。

尤其把聲好催眠好趕客…………🤭不過佢算幾用心拍片。
Sony HK  由X系列已經話可以同專業攝影機比
唔見A7會死?

引用:
原帖由 Moviola 於 2020-6-23 05:47 PM 發表

Sony HK  由X系列已經話可以同專業攝影機比
唔見A7會死?
其實呢個post我都唔係太想回
不過見到好多人講"專業"兩個字…
以下呢部唔知咩泥
可能係怪物
定係遲D有人拎住部X1 ii泥拍戲掛

引用:
原帖由 強國人民 於 2020-6-23 06:28 PM 發表

以下呢部唔知咩泥
可能係怪物
...
FS7/FX9 哩啲視頻,"手"機版唔適合討論……
🤭

不過U先生講得啱嘅,X1II冇RAW Video,後制能力限制好多。

引用:
原帖由 強國人民 於 2020-6-23 06:28 PM 發表

以下呢部唔知咩泥
可能係怪物
https://pro.sony/s3/2017/08/20115851/fs7ii_netflix_logo_01.png ...
咪由我笑
Sony幾時叫專業攝影機
佢頂多叫電視台攝影機
A7部垃圾機叫專業
嘥屋邨C途可以

你知唔知拍電影果啲機叫
ARRI  同 RED Cam先叫夠班!

引用:
原帖由 Moviola 於 2020-6-23 06:55 PM 發表

咪由我笑
佢頂多叫電視台攝影機
A7部垃圾機叫專業
嘥屋邨C途可以

你知唔知拍電影果啲機叫
仲有Leica Pro Team

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moviola 於 2020-6-23 06:55 PM 發表

咪由我笑
佢頂多叫電視台攝影機
A7部垃圾機叫專業
嘥屋邨C途可以

你知唔知拍電影果啲機叫
你個舊AC又陣亡咗?

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-6-23 07:03 PM 發表

你個舊AC又陣亡咗?
我一日陣亡幾次

回覆 引用 TOP

主題標籤 #sony #xperia
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]