• 瀏覽: 680
  • 回覆: 13
上網睇小米維修要403蚊,請問香港有冇其他地方可以換玻璃又平又快

熱賣及精選
算平

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-22 11:30 AM 發表

算平
最後換左前玻璃+背蓋+電池 =$532

引用:
原帖由 taronc 於 2020-6-23 04:27 PM 發表

最後換左前玻璃+背蓋+電池 =$532
抵啦 8年前左右我曾帶朋友去換iphone玻璃面 收800蚊 收左部機 怕佢換野 要企響度等左8粒鐘

宜家我會Taobao自己換 成套野都係百幾蚊左右

引用:
原帖由 taronc 於 2020-6-22 09:14 AM 發表

上網睇小米維修要403蚊,請問香港有冇其他地方可以換玻璃又平又快
原廠唔太貴唔好出去換
原裝係大星星五代

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-23 04:53 PM 發表

原廠唔太貴唔好出去換
原裝係大星星五代
原廠最平,出街d 鋪仔換重貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-23 16:39 發表

抵啦 8年前左右我曾帶朋友去換iphone玻璃面 收800蚊 收左部機 怕佢換野 要企響度等左8粒鐘

宜家我會Taobao自己換 成套野都係百幾蚊左右
企響度等左8粒鐘

引用:
原帖由 taronc 於 2020-6-22 09:14 發表

係出面鋪, 換電池都收3-4百, 所以小米官方換MON 403蚊係好平的了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-6-24 03:27 AM 發表

企響度等左8粒鐘
仲要成十個人擠響200呎空間 真係冇下次

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-24 10:32 發表

仲要成十個人擠響200呎空間 真係冇下次
唔好介意, 驚人偷配件所以企8個鐘, 真係好ON居..

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-6-25 08:53 AM 發表

唔好介意, 驚人偷配件所以企8個鐘, 真係好ON居..
一啲都唔on 居 佢地整機專偷零件 就算唔偷 換錯其他人嘅偷件俾你 唔睇住就無得追

見住佢點整 幾次都漏咗粒螺絲仔唔記得上 後來又拆開再上 緊係啦 一個人同時拆三部機 唔漏就已經好好彩 所以睇完之後唔會再搵啲人整

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-25 10:17 發表

一啲都唔on 居 佢地整機專偷零件 就算唔偷 換錯其他人嘅偷件俾你 唔睇住就無得追

見住佢點整 幾次都漏咗粒螺絲仔唔記得上 後來又拆開再上 緊係啦 一個人同時拆三部機 唔漏就已經好好彩 所以睇完之後唔會再搵啲人整 ...
8個鐘就唔整走啦,等乜鬼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2020-6-25 10:17 發表

見住佢點整 幾次都漏咗粒螺絲仔唔記得上 後來又拆開再上 緊係啦 一個人同時拆三部機 唔漏就已經好好彩 所以睇完之後唔會再搵啲人整 ...
整乜要咁大工程,整8個鐘
換個parts, 15分鐘乜都搞掂啦

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-6-25 11:00 AM 發表

整乜要咁大工程,整8個鐘
換個parts, 15分鐘乜都搞掂啦
佢收咗你部機比張單叫你走 前面有20張單 佢兩條友每人同時開三部機 三星機唔係金屬殼 膠殼要熱風機吹軟再開 一部整好耐 iphone就勁多螺絲仔 整整下又跌嘢 又抖下飲水 成日做唔停 一部平均收你800至1200 一日坐底每人做50部 賺到佢哋笑

回覆 引用 TOP

主題標籤 #xiaomi #小米
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]