• 瀏覽: 6,281
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 uncle9nine 於 2020-6-24 10:43 AM 發表

自從有5G後越來越差,以前只有彩虹收不到,而家九龍灣至黃大仙都收唔到😡😡😡
仲有我係北角office返工,以前冇問題,而家4G經常收不到,要轉3G先收到,真係想轉台 ...
有無5G前後, 我由鑽石山去旺角一直都收到4G

熱賣及精選
一有人踩台, 一定有成班數碼通打手出現 版版都見, 跟住就吹到數碼通無敵, 實際就

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-24 08:20 AM 發表

CSL的確在呢3個室內車站會Load空氣,但在鑽石山站屯馬線一期月台就正常的。
早幾日我試過係鑽石山出搵路去南連池園都正常用到

引用:
原帖由 cheerface 於 2020-6-24 05:45 PM 發表

一有人踩台, 一定有成班數碼通打手出現 版版都見, 跟住就吹到數碼通無敵, 實際就
香討出名打手多

csl觀塘綫一直都麻麻

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-24 12:33 PM 發表

下數碼通仲好,用數碼通有無試過去酒樓講下電話,我忘記邊間酒樓,好似黃大仙中心南館或黃大仙下邨度或新光等的酒樓(唔係廁所)
其他人如果知我想講乜不要咁快開估,有野想講PM講 ...
你又要講數碼通有幾差,但又唔肯講實際情況出來舉證,又要人家想知你講乜要人家PM你,又唔要咁快開估。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-25 10:28 AM 發表

你又要講數碼通有幾差,但又唔肯講實際情況出來舉證,又要人家想知你講乜要人家PM你,又唔要咁快開估。
數碼通有幾差,已多次講出實際情況出來
咁數碼通有幾好你又可以解釋下

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-25 10:45 發表

我比較好奇點解要PM你而唔係直接喺度講?
3同數碼通我都有用我知兩者有咩優缺

[退役車特集第五回]時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135
引用:
原帖由 任砌天使雞 於 2020-6-24 11:54 PM 發表

csl觀塘綫一直都麻麻
CSL將軍澳線都唔得

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-25 10:45 AM 發表

我只是看到閣下只是不停係咁話數碼通差,叫人用3台,但就未見過閣下講過實際情況出來,就算有都只係例子。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-25 05:23 PM 發表

我只是看到閣下只是不停係咁話數碼通差,叫人用3台,但就未見過閣下講過實際情況出來,就算有都只係例子。
未見過閣下講過實際情況出來,就算有都只係例子。
例子唔係實際情況係乜野

引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-6-25 04:52 PM 發表

CSL將軍澳線都唔得
但現實明明見到將軍澳線有人用緊CSL

引用:
原帖由 拓容兒 於 2020-6-25 06:37 PM 發表

但現實明明見到將軍澳線有人用緊CSL
將軍澳線用csl經過油塘站一定死賭幾多都得

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-25 08:10 PM 發表

將軍澳線用csl經過油塘站一定死賭幾多都得
csl早就係調景嶺站至北角站更換新既網絡設備,增加了band 7頻譜的支援,唔會再出現load空氣情況。去到繁忙時間,網速最多叫稍慢而已。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-6-25 04:52 PM 發表

CSL將軍澳線都唔得
只係將軍澳站至寶琳站,同埋康城站未做網絡升級工程,未至於去到全線唔得既。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]