• 瀏覽: 6,684
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-25 08:18 PM 發表

只係將軍澳站至寶琳站,同埋康城站未做網絡升級工程,未至於去到全線唔得既。

沙田的某間醫院裡面 測量的結果 有眼睇的 還沒看完YouTube 以經打出來網絡連接不到 其實本人有兩個號碼在屍記 初初用真的無敵 用後無撚為力 所以去消費者取消了一號碼 留一個號碼用來數臭他

95搭8
熱賣及精選
引用:
原帖由 4x6 於 2020-6-25 11:30 PM 發表

影片

沙田的某間醫院裡面 測量的結果 有眼睇的 還沒看完YouTube 以經打出來網絡連接不到 其實本人有兩個號碼在屍記 初初用真的無敵 用後無撚為力 所以去消費者取消了一號碼 留一個號碼用來數臭他 ...
還有呀!上面的屍享 說升級基站 是吹水的 地鐵全綫都是在深夜1點15分左右 關了列車高壓電源先準工作的

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2020-6-25 11:37 PM 發表

還有呀!上面的屍享 說升級基站 是吹水的 地鐵全綫都是在深夜1點15分左右 關了列車高壓電源先準工作的
還有呀!等他駁嘴先講

95搭8
回樓主:樂富至彩虹站仍然用緊舊有網絡設備,呢啲設備負荷唔到高流量,因此會出上網load空氣情況。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-26 06:21 AM 發表

回樓主:樂富至彩虹站仍然用緊舊有網絡設備,呢啲設備負荷唔到高流量,因此會出上網load空氣情況。
屍記錢就識收 網絡照舊 樂富至彩虹站事小 全段是大 不是今時今日的事了 整完豬 弄三豬 三豬吾掂到四豬食不落太多白痴戶客 還弄4.5豬 你們想想他的吾知會好到邊度 好在本人9月約滿 去鴨尿佳買張屍記電話卡 又上來插他

95搭8
引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-25 06:23 PM 發表

未見過閣下講過實際情況出來,就算有都只係例子。
例子唔係實際情況係乜野
好可惜閣下的例子最終俾其他人反駁返。
我連數碼通的留言信箱、3台直限4.5M、甚至直限4.5M下連VoLTE都會出現伺服器錯誤都講得出。
咁閣下又講過啲咩例子出來證明3係好過SMT?

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-26 09:08 AM 發表

我連數碼通的留言信箱、3台直限4.5M、甚至直限4.5M下連VoLTE都會出現伺服器錯誤都講得出。
咁閣下又講過啲咩例子出來證明3係好過SMT? ...
接收唔到訊號的地方鬥少,3比較少

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-26 09:08 AM 發表

咁閣下又講過啲咩例子出來證明3係好過SMT? ...
3台直限4.5M,五十步笑百步,數碼通相信都差唔多或更差,我用數碼通時無研究過

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-26 09:11 AM 發表

接收唔到訊號的地方鬥少,3比較少
我剩係講3號碼頭A座和B座,每一個單位號碼計,3有一半以上都係收不到。
咁何來3係比較少呢?

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-26 09:17 AM 發表

我剩係講3號碼頭A座和B座,每一個單位號碼計,3有一半以上都係收不到。
咁何來3係比較少呢?
邊度3號碼頭,好多停車場地庫數碼通收唔到,地面連黃大仙忘記某間酒樓都收唔到(整間酒樓靜係廁所收到),鬥多點都唔夠數碼通多

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-26 09:15 AM 發表

3台直限4.5M,五十步笑百步,數碼通相信都差唔多或更差,我用數碼通時無研究過
你可以不相信3會直限係,都要話3係好過數碼通係你閣下的事。
我只知道4個台各有長短,沒有一個絕對。
可是閣下不停強調SMT係差,3台係好。
司馬昭之心,路人皆見。

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-26 09:20 AM 發表

邊度3號碼頭,好多停車場地庫數碼通收唔到,地面連黃大仙忘記某間酒樓都收唔到(整間酒樓靜係廁所收到),鬥多點都唔夠數碼通多
亞洲貨櫃物流中心。看來閣下的觀點只係不停強調好多停車場數碼通收不到,閣下又沒有講過有邊幾個停車場係3台收到?
再者,閣下話黃大仙某間酒樓整體收不到,忘記了邊間都算。
但單憑停車場和酒樓的接收,就話數碼通差,3台好就似乎不是一個充分的理據來的。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-26 09:33 AM 發表

亞洲貨櫃物流中心。看來閣下的觀點只係不停強調好多停車場數碼通收不到,閣下又沒有講過有邊幾個停車場係3台收到?
再者,閣下話黃大仙某間酒樓整體收不到,忘記了邊間都算。
但單憑停車場和酒樓的接收,就話數碼通差,3台好就似乎不是一個充分的理據來的。 ...
我邊咁得閒去記邊個地庫有問題,我由數碼通轉3的原因係格離有人用3,佢正常無事,不過都有爆冷的地方,3收唔到數碼通收,比較少,我斬左兩隻手指去數都有剩

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-6-26 10:49 AM 發表

我邊咁得閒去記邊個地庫有問題,我由數碼通轉3的原因係格離有人用3,佢正常無事,不過都有爆冷的地方,3收唔到數碼通收,比較少,我斬左兩隻手指去數都有剩 ...
咁更明顯表示閣下只不過去到3台用得到的地方,就話3台好。
但就永遠迴避直限4.5M係差的事實。

引用:
原帖由 任砌天使雞 於 2020-6-24 11:54 PM 發表

csl觀塘綫一直都麻麻
成日收唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]