• 瀏覽: 6,282
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Freeman168 於 2020-6-26 06:37 PM 發表

成日收唔到
似係收到訊號但load空氣,呢種情況唔係收唔到。收唔到既定義係:手機屏幕的訊號欄顯示「無服務」的字眼。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
熱賣及精選
引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-23 10:44 PM 發表

我用兩張sim卡, 成日因為CSL收唔到要轉嚟轉去
引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-23 10:47 PM 發表

我用自由鳥smartone網絡 一樣嘅位置就從來都冇呢個問題
引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-6-25 04:52 PM 發表

CSL將軍澳線都唔得
@lokzimmy
@雲林真美
又係你2個話不斷話個個台都唔好,之後盲讚SMT最好?

不如叫埋你D朋友仔
@檸檬鮮奶雪糕
@醉愛熊仔糖
@officeboy97
@龍成邦
一齊盲讚歌頌新鴻基數碼通最好吧

引用:
原帖由 cheerface 於 2020-6-26 09:59 PM 發表

@lokzimmy
@雲林真美
又係你2個話不斷話個個台都唔好,之後盲讚SMT最好?

不如叫埋你D朋友仔
@檸檬鮮奶雪糕
@醉愛熊仔糖
@officeboy97
@龍成邦
一齊盲讚歌頌新鴻基數碼通最好吧 ...
數碼通有幾咁好,都唔係咩新鮮事。
我未轉過嚟csl.之前係用SMT,仲以為有幾無敵,原來都不外如是。
不過唯一可取的就係港鐵的數據速度。

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-25 08:16 PM 發表

csl早就係調景嶺站至北角站更換新既網絡設備,增加了band 7頻譜的支援,唔會再出現load空氣情況。去到繁忙時間,網速最多叫稍慢而已。
每日返工唔止慢,直頭係望住人哋上網...
油塘到調景嶺去到最近都冇變過

引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-26 11:09 PM 發表

冇變過?你睇嚟你對csl的印象仍然停留喺4-5年前。

以為用咗5G網路計劃就得到全世界,可憐哪!
引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-26 11:09 PM 發表

我已知CSL市區舊線未升級的站有觀塘線黃大仙至彩虹(藍田應該升級了);將軍澳線只有將軍澳、坑口、寶琳、康城;東涌線香港至奧運、東涌。
東鐵線和西鐵線事實上都未升級,不過慢極都叫做上到。

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-27 07:21 AM 發表

冇變過?你睇嚟你對csl的印象仍然停留喺4-5年前。
如果CSL無變過,我點會由一個不思進取的SMT轉返嚟csl.

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-27 07:54 AM 發表

如果CSL無變過,我點會由一個不思進取的SMT轉返嚟csl.
屍兄 屍記有改進 我同你都收皮啦!還會在這裡討論屍記的網絡 自打嘴巴 好的話 我沒你這麼得閒上來大大聲叼佢鹵舞啦!地球上有多隻9

95搭8
引用:

你吾好甘大聲 好多狗

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2020-6-27 08:41 AM 發表

你吾好甘大聲 好多狗
等我放假 去影低晒屍記 點撚樣張現有的設備升級到ABCDEF5HIJK 現時沒發覺到他 的設備有加改都是照舊的設備 吾通5G可用在4G的設備 連天線都不用加改 太先進

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2020-6-27 08:37 AM 發表

屍兄 屍記有改進 我同你都收皮啦!還會在這裡討論屍記的網絡 自打嘴巴 好的話 我沒你這麼得閒上來大大聲叼佢鹵舞啦!地球上有多隻9
即係咁,我4個台都有用過/用緊。剛才的回覆只係針對CSL在港鐵的網絡表現,只是講事實係有改善。至於你想點屌CSL係你閣下的事。
每個網絡都會有好的和不好的,唔代表我要撐某個網絡。我用返csl.事實上也有考慮過續約電話係煩厭,不過基於數碼通的留言信箱對我話音通訊上有較大影響,而基於3又會直限4.5M上下載。在CMHK和csl.之間選擇,csl.係較合我需要。
我只是一個普通用戶。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-6-27 08:59 AM 發表

即係咁,我4個台都有用過/用緊。剛才的回覆只係針對CSL在港鐵的網絡表現,只是講事實係有改善。至於你想點屌CSL係你閣下的事。
每個網絡都會有好的和不好的,唔代表我要撐某個網絡。我用返csl.事實上也有考慮過續約電話係煩厭,不過基於數碼通的留言信箱對我話音通訊上有較大影響,而基於3又會直限4.5M上下載。在CMHK和csl.之間選擇,csl.係較合我需要。
我只是一個普通用戶。 ...
你是用戶 不知這不罪 你有理由 我有我照舊 剛剛鞋面踏到你鞋底 我說聲對不起先我想說事實就是笨7 你自己都講每個台都有他優點同缺點 我從8900大水壺上台 用屍記網絡尷尬用到現在 一升級到4G以經 屍記以前的信用全無 以我個人 搬了兩次屋 每次要去消費者 他先有點表演 說三道四 基站因為 地政署不準他安裝設備到至本人信號不好 但起初是正常 用後就有信號沒流量 好彩我用到9月合約哭滿 不用煩轉去鴨記買CSL沖值電話卡 繼續上來口刁佢 網絡上收的好沒人會講實話 用得不好大把市民講

95搭8
反正宜家csl質素差咗係不爭的事實,地鐵某幾個站以前慢極都上到網,宜家係斷埋網絡。

講真...如果佢哋真係咁好嘅話就唔會畀咁多人話
好多位收唔到同收得慢都係講緊事實

無用csl轉咗其他台之後真係好好多 起碼唔會睇睇下youtube load唔到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]