• 瀏覽: 6,285
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 雲林真美 於 2020-6-28 01:52 AM 發表

講真...如果佢哋真係咁好嘅話就唔會畀咁多人話
好多位收唔到同收得慢都係講緊事實
畀咁多人話? 我見9成比人話既post 都係你同lokzimmy同新手出, 你唔係以為你重複又重複就會假都變真?

熱賣及精選
引用:
原帖由 獅子o 於 2020-6-28 01:41 PM 發表

畀咁多人話? 我見9成比人話既post 都係你同lokzimmy同新手出, 你唔係以為你重複又重複就會假都變真?
我就最多講下CSL有啲咩, 開post啲人全部都係對csl有不滿
有問題就係有問題, 諉過於人無意思

引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-27 07:21 AM 發表

冇變過?你睇嚟你對csl的印象仍然停留喺4-5年前。
同感, 我覺得csl 呢2年好多地方係明顯接收好左, mtr收得好左, 連多年既大欖隧道都收得正常返

引用:
原帖由 兒登過來人 於 2020-6-27 11:05 PM 發表

反正宜家csl質素差咗係不爭的事實,地鐵某幾個站以前慢極都上到網,宜家係斷埋網絡。
唔覺得, 反而以前某D站係成日上唔到網, 宜家我用係慢極都仲可以上到網

引用:
原帖由 香蕉GO 於 2020-6-28 11:26 PM 發表

唔覺得, 反而以前某D站係成日上唔到網, 宜家我用係慢極都仲可以上到網
小心!比錢做屍記的白老鼠 大部份基站都是用緊舊設備 在4.5 G 7(FDD) 過渡到5G 有排先搞好 如果連4.5G都接收不好 不要望上5G會好 設備照舊 錢照收

95搭8
引用:
原帖由 4x6 於 2020-6-29 05:57 AM 發表

小心!比錢做屍記的白老鼠 大部份基站都是用緊舊設備 在4.5 G 7(FDD) 過渡到5G 有排先搞好 如果連4.5G都接收不好 不要望上5G會好 設備照舊 錢照收
好快有屍記的狗又上來吠 乖乖一會給你骨頭 我影了大把証據 設備照舊 錢照收

95搭8
引用:
原帖由 香港鐵路站@681 於 2020-6-24 06:35 AM 發表

樓主既情況似係上網load空氣,但係亦唔等於收唔到

收唔到既定義係手機顯示no service字眼,即係連電話和短訊收唔到。
師兄所言甚是,搭巴士經常性,有網絡上唔到網。

Wifi Speedtest
Asus RT-AX3000
fenvi 802.11ax WiFi 6 AX200 160Mhz

5G好多人都仲未用到
不過好多都話cmhk係伏....好多好多死位

引用:
原帖由 開心小馬 於 2020-6-29 11:35 AM 發表

5G好多人都仲未用到
不過好多都話cmhk係伏....好多好多死位
再補充下
csl 5G完全係未ready
大家小心

引用:
原帖由 開心小馬 於 2020-6-29 11:36 AM 發表

再補充下
大家小心
師兄你都奶個屍記的網絡 有幾快的 簡直垃圾桶裡的垃圾

95搭8
引用:
原帖由 uncle9nine 於 2020-6-24 10:43 AM 發表

自從有5G後越來越差,以前只有彩虹收不到,而家九龍灣至黃大仙都收唔到😡😡😡
仲有我係北角office返工,以前冇問題,而家4G經常收不到,要轉3G先收到,真係想轉台 ...
你轉到3g都好呀
我4g load空氣轉3g
直接落E

我用csl果陣一坐港鐵就要轉3G先收得好D

引用:
原帖由 開心小馬 於 2020-6-29 11:36 AM 發表

再補充下
大家小心
如果你未ready既意思係全覆蓋既話, 咁全港所有台5G都有咁既情況
好似話年底覆蓋會好好多
宜加CSL 個5G 網速已經可以去到接近1G, 反而見SMT既5G速度比自己/其他台4G更慢, 可能因為用4G儲比5G, 所以有技術限制, 呢樣大家更要小心

我刀係,我仲要上個月先上台,見佢238,平數碼通幾十蚊,點知中嗮伏,唉,有排捱

引用:
原帖由 kaylaho1997 於 2020-6-30 12:30 AM 發表

我用csl果陣一坐港鐵就要轉3G先收得好D
我都係用CSL坐港鐵都係用緊4G都一樣上到網

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]