• 瀏覽: 3,493
  • 回覆: 42
本主題由 makfrederick 於 2020-6-25 01:00 AM 移動
1, 3, 6沒出現過
7 的確是問題
14 响新IOS解決, 或者不是解決, 是正式將「電話的通話功能」降格成非主要功能

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-6-24 09:43 AM 發表

無錯個os係幾好用,但好多細節位根本唔得,好影響個體

利申iphone11 pro max

1. 鬧鐘成日冇響,以前三叔都未試過
2. 自由度太低,低到懷疑部機唔係自己,好多app都裝唔到
3. 相機冇相像中咁好,冇得強制閃光,night mode會lag
4. 冇得插sdcard,迫你用google drive icloud,利申重度隨拍
5. 好多bug
6. 雙卡成日斷 ...
你作文好差喎,零分重作,唔該

回覆 引用 TOP

6 雙卡斷主卡試過幾次 跟住我調轉兩張卡卡槽又無事(touch wood)
幾年前用samsung舊電玩兩年就倒水咁要不停換 自此之後就用iphone無再換過 雖然apple愈黎愈渣但係我都會繼續支持apple

回覆 引用 TOP

"冇得force close個app"?!
零分重作…

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-6-24 05:23 PM 發表

個fd轉會試用iphone後頗有微言,咪叫我幫佢post下心得文囉,都可以同大家討論下掛?
正如你都見好多師兄係唔同意我朋友既意見,但你又話"iphone友大部份都知",咁姐係同你認知既好大出入喎 ...
**你個fd叫你幫佢post下心得文囉** <<<<< 重點已睇穿一切

fai
引用:
原帖由 ovshk 於 2020-6-24 11:18 PM 發表

"冇得force close個app"?!
零分重作…
零分重作?你敢話其他唔係事實?不過你都唔會答到因為你冇機

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sk2fai 於 2020-6-25 02:16 AM 發表

**你個fd叫你幫佢post下心得文囉** <<<<< 重點已睇穿一切
好勁啊你對眼,直頭睇穿世界真理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nguyenngochung 於 2020-6-24 09:46 AM 發表

Android同ios都用過十幾年,唔覺ios係垃圾喎
今時今日ios同gms比,ios就係垃圾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-24 04:33 PM 發表

其實樓主你都唔駛特別開個呢啲post, 你所講0既, iPhone友大部份都知, 我只可以話, 世上無完美0既手機, 只有啱自己0既手機,iPhone唔啱你0既話, 就轉會, 我個人經驗, iPhone攞嚟做野, whatsapp,影相, apply pay, 呢啲基本野就好reliable,  但你要玩好多花神野, 就An機 ...
iphone絕對做唔到野

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 12:01 AM 發表

iphone絕對做唔到野
你指做唔到啲咩? 對我嚟講, 處理公司野係全無問題

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-26 12:56 AM 發表

你指做唔到啲咩? 對我嚟講, 處理公司野係全無問題
究竟點處理呀,連接去windows, linux,用咩方法去做?我android一隊條線就連到,大批file直接互傳。仲有android機連去printer, 電視盒子等都係直接連接,方便print野及播放,亦都可以拿張sdcard出嚟去處理,方法多而且彈性。
蘋果連cloud?即係樣樣都要經網絡,密碼,完全盞時間,綁手綁腳,徙氣啦!

仲有gms服務連接android機,特別係三星d機,係好匹配好順手,而且一買機就有晒google服務,唔洗下下自己安裝,另外microsoft服務支援android,亦係好D 包括word同excel!

大陸app都係,開高德地圖,明顯android版係比ios版流暢,可能涉及政治問題。

一個自閉既ios系統,用下常識都知道 難以對外溝通,做所有野都雞手鴨腳!咁大個人都仲要解釋?

旨意個自閉既系統做野,呢個人做野就係不設實際!

回覆 引用 TOP

iphone好處係唔覺有。但差既係bugs依幾年多。仲有十年不變既介面

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 01:03 AM 發表

仲有gms服務連接android機,特別係三星d機,係 ...
你要做咁多特別野, 咁你真係An機至滿足到你, 我呢啲做公司野, 收發下email, view下excel, 做啲online payment, 部iPhone完全無問題, 做啲複雜野, 一定係部notebook嚟做, 手機永遠只做啲輕ken野

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-26 02:49 PM 發表

你要做咁多特別野, 咁你真係An機至滿足到你, 我呢啲做公司野, 收發下email, view下excel, 做啲online payment, 部iPhone完全無問題, 做啲複雜野, 一定係部notebook嚟做, 手機永遠只做啲輕ken野 ...
收下email, 睇下view, 買部13k既手機做?更加證明呢個人就係不設實際!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]