• 瀏覽: 3,491
  • 回覆: 42
本主題由 makfrederick 於 2020-6-25 01:00 AM 移動
引用:
原帖由 ppkk78 於 2020-6-26 01:02 PM 發表

iphone好處係唔覺有。但差既係bugs依幾年多。仲有十年不變既介面
總之用得iphone既人,連邊d企業用心做好手機,佢都未知,即係代表呢個人好人壞人佢唔識分!亦唔知咩叫獎罰分明,幫佢做野既佢係唔會知!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 02:56 PM 發表

收下email, 睇下view, 買部13k既手機做?更加證明呢個人就係不設實際!
實唔實際呢啲野, 同你買隻十皮八皮名銀都係一樣, 講性價比, 一定係casio, 小米呢啲

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-26 03:17 PM 發表

實唔實際呢啲野, 同你買隻十皮八皮名銀都係一樣, 講性價比, 一定係casio, 小米呢啲
只係講做唔做到野先,我認為ios比起google android系統, ios做唔到野,好簡單我電腦既相,直接搬去手機就可以編輯,然後直接放到電腦上,用google 系統,windows, Linux都得,咩都唔洗裝就用到!
另外Google Android考慮大眾化和多元化,其服務已擴展到唔到既電子產品同電器,呢點ios都做唔到!

三星旗艦都係名錶,但人地用料全部頂級,屏幕頂級,防水頂級,效能頂級,網速頂級,輻射最低。蘋果又用乜料,最貴果部都係用二等cheap貨。

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 03:21 PM 發表

只係講做唔做到野先,我認為ios比起google android,  ios做唔到野,因為佢唔夠大眾化和多元化。

三星旗艦都係名錶,但人地用料全部頂級,屏幕頂級,防水頂級,效能頂級,網速頂級,輻射最低。蘋果又用乜料,最貴果部都係用二等cheap貨。 ...
我無反對你所講, 亦應同你所講, 我只係講iPhone做到我要做0既野

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-26 03:27 PM 發表

我無反對你所講, 亦應同你所講, 我只係講iPhone做到我要做0既野
住響監倉度,衣食住行的確無問題

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 03:35 PM 發表

住響監倉度,衣食住行的確無問題
你喜歡人生精彩, 請自便

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-26 03:54 PM 發表

你喜歡人生精彩, 請自便
我係要做到所有野,唔係淨係日常處理email,仲有好多垃雜野,我都要處理,
呢d垃雜野,係對人,對公司,對會議室。我要present,我要用最快方法手機內文件連接投影機播放,改合約我要最快方法更新合約,要print出嚟。而且上網我都要快,做野要開app,開網站,我要揀個最快網速既手機,仲有我要上網,打網址要用個keypad最舒服,有時輸入錯左我要好快咁篤入去改網址名。
蘋果完全達唔到呢D要求!

引用:
原帖由 愛是全奉獻 於 2020-6-26 05:08 PM 發表

我係要做到所有野,唔係淨係日常處理email,仲有好多垃雜野,我都要處理,
呢d垃雜野,係對人,對公司,對會議室。我要present,我要用最快方法手機內文件連接投影機播放,改合約我要最快方法更新合約,要print出嚟。而且上網我都要快,做野要開app,開網站,我要揀個最快網速既手機,仲有我要上網,打網址要用個keypad最舒服,有時輸入錯左我要好快咁篤入去改網址名。
蘋果完全達唔到呢D要求 ...
你唔駛講完又講, 我一路重申, 無反對過你睇法, 你用得高興就可以

回覆 引用 TOP

唉瘋~的系統由6S開始轉差

引用:
原帖由 10-車路士 於 2020-6-26 07:51 PM 發表

唉瘋~的系統由6S開始轉差
因為ios只係支援3.5吋手機,for單手使用,從來無諗過整大mon,更加無諗過整瀏海!

回覆 引用 TOP

我同事(大媽)用開iphone,早排貪新潮換咗華為,唔識用叫晒救命,佢連自行裝apps會有中毒風險都唔知,以為就算中咗毒刪咗個apps就得 ,所以我叫佢用返iphone。
至於我就點都唔會用iphone,試過幫人setup個data sim,打字麻煩到我想掉爛佢個電話。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nguyenngochung 於 2020-6-24 09:46 AM 發表

Android同ios都用過十幾年,唔覺ios係垃圾喎
同你一樣 感覺係打手鋪

回覆 引用 TOP

好多支那解放軍揸蘋果搗亂香港,就在你旁邊,各位小心

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]