• 瀏覽: 2,969
  • 回覆: 20
新大陸手機,怎樣才可可以安裝play store

熱賣及精選
扔左佢用三星啦

你上佢個STORE會有.除左華為某D機

大陸app絕對不要裝

簡單解釋:人贓並獲,抖音 TikTok 不顧私隱,瘋狂偷竊個人資料..

星期一蘋果公佈新一代嘅iOS,增加用戶控制私隱嘅功能。其中一個新功能,係剪貼板 clipboard 管理。當一個app 想使用你放咗喺clipboard 嘅內容,包括文字、電話號碼、圖片、聲檔,iOS 14 會通知你。

iOS 14 試用版出咗幾日,就有人上Twitter 話抖音每幾秒就喺clipboard 攞資料.. 即係你喺WhatsApp copy-and-paste 咗一啲嘢,抖音就會喺你冇同意下存取..

快啲del 抖音啦..
快啲del 抖音啦..
快啲del 抖音啦..

https://www.macrumors.com/…/tiktok-clipboard-access-ios-14…/

熄燈,鎖門,爆大鑊
同問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tego1970 於 2020-6-25 05:52 PM 發表

咩牌子機又唔講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-6-26 10:54 AM 發表

大陸app絕對不要裝

簡單解釋:人贓並獲,抖音 TikTok 不顧私隱,瘋狂偷竊個人資料..

星期一蘋果公佈新一代嘅iOS,增加用戶控制私隱嘅功能。其中一個新功能,係剪貼板 clipboard 管理。當一個app 想使用你放咗喺clipboard 嘅內容,包括文字、電話號碼、圖片、聲檔,iOS 14 會通知你。

iOS 14 試用版出咗幾日,就有人上Twitte ...
點知道?…………iOS 14 試用版出咗幾日,就有人上Twitter 話抖音每幾秒就喺clipboard 攞資料.. 即係你喺WhatsApp copy-and-paste 咗一啲嘢,抖音就會喺你冇同意下存取..

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-28 01:23 PM 發表

點知道?…………iOS 14 試用版出咗幾日,就有人上Twitter 話抖音每幾秒就喺clipboard 攞資料.. 即係你喺WhatsApp copy-and-paste 咗一啲嘢,抖音就會喺你冇同意下存取.. ...
https://www.macrumors.com/2020/0 ... cess-ios-14-caught/

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-6-28 03:45 PM 發表

https://www.macrumors.com/2020/06/25/tiktok-clipboard-access-ios-14-caught/
wesite 叫 rumor

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-28 03:46 PM 發表

wesite 叫 rumor
內文係啲使用者報告

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-6-28 03:49 PM 發表

內文係啲使用者報告
佢點知呢?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-28 03:50 PM 發表

佢點知呢?
人哋裝咗ios14

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tego1970 於 2020-6-25 05:52 PM 發表

有無找到解決嘅辦法?@tego 1970

回覆 引用 TOP

美國無偷竊?思諾登事件唔知?咁驚中國講唔好留喺香港喇!一萬蚊都唔好登記喇。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]