• 瀏覽: 9,906
  • 回覆: 93
  • 追帖: 2
iphone x 電池損耗剩到84%,近排影相成日都唔對焦,仲成日要差電,用返iphone 7好還是換電好呢?換咗電又怕到硬件壞,因為用咗快3年了...

如果換新機...我仲有未壞既iphone 6&7呀,好似好浪費咁...心大心細呀😖

大家比吓意見好嗎?🙇🏻‍♀️

小貓咪
熱賣及精選
引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-27 06:42 PM 發表

iphone x 電池損耗剩到84%,近排影相成日都唔對焦,仲成日要差電,用返iphone 7好還是換電好呢?換咗電又怕到硬件壞,因為用咗快3年了...

如果換新機...我仲有未壞既iphone 6&7呀,好似好浪費咁...心大心細呀😖

大家比吓意見好嗎?🙇🏻️ ...
don’t buy new phone

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-27 06:42 PM 發表

大家比吓意見好嗎?🙇🏻‍♀️ ...
如果你部iPhone x是從未維修過,而部機又好企理,又正常,你又喜歡用的話,我提意你去原厰apple換電!

去apple 換電

回覆 引用 TOP

多謝大家意見,部iphone x都覺得用慣了,都無咩問題,就去換電吧

小貓咪
我上星期六都去換左電,開心使用中

引用:
原帖由 神經刀~ 於 2020-6-27 10:47 PM 發表

我上星期六都去換左電,開心使用中
請問去邊度換電?要等幾耐?

我 Xs 都84% 電咋
跌到低過80% 先換啦

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-6-28 12:15 AM 發表

我 Xs 都84% 電咋
跌到低過80% 先換啦
mine still 100%

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-6-28 01:04 AM 發表

mine still 100%
你用左幾耐?點解可以keep到100%?

已經book咗星期日換電了,唔知要幾錢同要等幾耐呢?

小貓咪

回覆 引用 TOP

原本都想等80%先換,但而家用3個鐘就只剩一半電...所以忍唔到喇😵

小貓咪
引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-28 01:38 AM 發表

原本都想等80%先換,但而家用3個鐘就只剩一半電...所以忍唔到喇😵
Have you ever checked your phone to close all unnecessary background apps?

回覆 引用 TOP

都算耐用

回覆 引用 TOP

我82% ,未有特別問題

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]