• 瀏覽: 9,907
  • 回覆: 93
  • 追帖: 2
有定時閂背景app 同重開機架

小貓咪
熱賣及精選
引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-27 10:18 PM 發表

多謝大家意見,部iphone x都覺得用慣了,都無咩問題,就去換電吧
不要對換電了太大期望

回覆 引用 TOP

換完電會唔會冇左防水?

我2017年11月買,到現在電池健康度係91%,都就快3年,好耐用

回覆 引用 TOP

我都係部機一出嘅時候買㗎啦,部機都行得幾順,係d電消耗得快啲囉,唔知係咪因為消耗得快唔夠電力所以呢影相成日都影到鬼影

小貓咪
引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-28 11:25 AM 發表

我都係部機一出嘅時候買㗎啦,部機都行得幾順,係d電消耗得快啲囉,唔知係咪因為消耗得快唔夠電力所以呢影相成日都影到鬼影
當部機無乜電時,部機會將電力集中在備用時間裏,拉長備用時間,盡量避免部機因無電而關機,所以在這段期間其它功能便會相對減弱!

回覆 引用 TOP

點解2018後D iPhone電池質量咁差嘅

我2016年用ipse M機: 一年後98%
我2019年尾到Ape換的ip7 N機:到宜家只剩97%

明明使用習慣係冇變
Apple真係要留意下質量

去apple 換電

回覆 引用 TOP

多謝大家意見,部iphone x都覺得用慣了,都無咩問題,就去換電吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 diva0813 於 2020-6-28 01:10 AM 發表

你用左幾耐?點解可以keep到100%?
don’t charge over 80%
don’t use lower than 20%

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john123john 於 2020-6-28 10:12 AM 發表

換完電會唔會冇左防水?
原廠換冇問題

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-28 08:18 AM 發表

有定時閂背景app 同重開機架
會唔會你裝太多app

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SHERRY70264300 於 2020-6-28 01:38 AM 發表

原本都想等80%先換,但而家用3個鐘就只剩一半電...所以忍唔到喇😵
貼啲電量統計圖來看看

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

無呀,我用電話好簡單,網上煲劇、睇少少漫畫、淘寶、h x tvmall、whatsapp、wechat、影相...仲有其他約20個app(但小用)咋

小貓咪
而家等緊換電check機

附件

7773ED93-836C-4D69-BE65-E2FC898ADCBC.png(507.24 KB)

2020-6-28 04:19 PM

小貓咪

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]