• 瀏覽: 1,310
  • 回覆: 10
日本OLED面板製造商JOLED周二(23日)發新聞稿稱,已於6月22日向美國德州地方法院提出專利侵權訴訟,控告三星電子、子公司Samsung Display及三星電子美國(Samsung Electronics America)所出售的Galaxy品牌手機,侵犯該公司OLED相關專利,要求損害賠償。

https://inews.hket.com/article/2 ... 2%E7%B4%A2%E8%B3%A0

三星根本就係一個小偷。

熱賣及精選
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-6-29 08:00 AM 發表

日本OLED面板製造商JOLED周二(23日)發新聞稿稱,已於6月22日向美國德州地方法院提出專利侵權訴訟,控告三星電子、子公司Samsung Display及三星電子美國(Samsung Electronics America)所出售的Galaxy品牌手機,侵犯該公司OLED相關專利,要求損害賠償。
https://inews.hket.com/article/2677999/%E3%80%9 ...
法官大人你好 咁要賠幾多?你google下oled歷史先

回覆 引用 TOP

有啲奇怪~ 日本有咩專利值得韓國抄?
日本劃時代嘅OLED技術唔係一早俾***AMOLED打敗啦咩?
大面版應用(Monitor )又俾LG超越主導晒。
就算強如Sharp都要轉型先可繼續生存,賣晒嘅生產線俾台商。

引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-7-3 10:54 AM 發表

有啲奇怪~ 日本有咩專利值得韓國抄?
日本劃時代嘅OLED技術唔係一早俾***AMOLED打敗啦咩?
大面版應用(Monitor )又俾LG超越主導晒。
就算強如Sharp都要轉型先可繼續生存,賣晒嘅生產線俾台商。 ...
呢間日本公司,大股係大陸企業,其實係大陸搞9三星

中國華星光電入股JOLED、攜手研發電視用OLED面板

JOLED 6月19日發布新聞稿宣布,已和TCL科技集團旗下面板廠華星光電締結資本業務合作契約,華星光電將對JOLED出資200億日圓,且雙方將藉由活用JOLED獨家的「印刷式」OLED面板製造技術、共同研發電視用大尺寸OLED面板。

支那畜鬼鬼崇崇入左股,就即刻想告人,仲想插贓嫁禍比日本,係咪當鳩人傻?

回覆 引用 TOP

支共係得哩幾招!
其一

話合資實偷技術!由改開到而家仲做緊😃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 是緣是債是場夢 於 2020-7-4 12:51 AM 發表

呢間日本公司,大股係大陸企業,其實係大陸搞9三星
而家嘅日企同80年代差太遠!安倍又養狼狗(共產黨支那)咬自己春袋!
有時真係唔抵可憐😔

回覆 引用 TOP

成班西毛走出嚟護主
三星做大陸公司股東又點計?

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-7-5 10:02 AM 發表

成班西毛走出嚟護主
三星做大陸公司股東又點計?
算啦~ 下次貼post嘅時候做好啲功課先吧~

你咁樣連「自干伍」都不如🤭

附件

Screenshot_20200705-212401_Chrome.jpg(289.82 KB)

2020-7-5 09:24 PM

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭
引用:
原帖由 audia 於 2020-7-5 09:23 PM 發表

算啦~ 下次貼post嘅時候做好啲功課先吧~

你咁樣連「自干伍」都不如🤭
你回都比d質數啦

回覆 引用 TOP

索尼新機咪又係問三星攞貨,咁叻唔搵返間日企拎?日本仔一早過氣,以前睇唔起韓國人但而家俾人爬頭又妒忌

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]