• 瀏覽: 1,862
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
請問本人現身在海外,用CSL plan下個月到期, 轉咩plan養電話號碼最平?

熱賣及精選
我見好多都話 Hello 卡低用, 每次增值HKD$20-就可以延長180 日, 加埋 Sim box 就可以全球打出/打入香港電話同埋收SMS。

引用:
原帖由 hungchiuwai 於 2020-6-30 16:39 發表

我見好多都話 Hello 卡低用, 每次增值HKD$20-就可以延長180 日, 加埋 Sim box 就可以全球打出/打入香港電話同埋收SMS。
Hello 有 佛系卡 之稱, 最近有報告話佢直頭係一張 唔係卡, 祝好運

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsuenwanbaby 於 2020-6-29 15:28 發表

請問本人現身在海外,用CSL plan下個月到期, 轉咩plan養電話號碼最平?
Hello 有 佛系卡 之稱, 最近有報告話佢直頭係一張 唔係卡, 祝好運

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsuenwanbaby 於 2020-6-29 03:28 PM 發表

人在海外未返得香港,所以要遙距攪?
建議你用 WhatsApp 揾 sales 轉去 IMC。可以寄去你香港既屋企地址,或補錢寄去外國地址? 但唔好處係IMC 無漫遊,要返香港先用到。

引用:
原帖由 hungchiuwai 於 2020-6-30 04:39 PM 發表

Hello卡係咪要親身搞?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-7-1 03:51 AM 發表

人在海外未返得香港,所以要遙距攪?
建議你用 WhatsApp 揾 sales 轉去 IMC。可以寄去你香港既屋企地址,或補錢寄去外國地址? 但唔好處係IMC 無漫遊,要返香港先用到。 ...
要遙距搞呀

一定係儲值卡,尤其是各類年卡,本來最好3萬能,但要親身做,lucky 有一代理可以網上同你做,最平幾十蚊一年,寄去香港家人然後由家人寄俾你,上fb 揾x譯電話卡。

引用:
原帖由 tsuenwanbaby 於 2020/7/1 05:07 發表

要遙距搞呀
IMC如果MNP全部可以上網搞, 但用就只可以係香港用, 能否海外收SMS就唔知, 估計加錢可以. 另外Lucky SIM係可以係外地免費收SMS, 已經測試過.

引用:
原帖由 lawlawyuen 於 2020-7-4 01:39 AM 發表

IMC如果MNP全部可以上網搞, 但用就只可以係香港用, 能否海外收SMS就唔知, 估計加錢可以. 另外Lucky SIM係可以係外地免費收SMS, 已經測試過.
有人話Lucky SIM 係租csl 网络,若有商務纠纷随時閉門冇得用号码亦随之而作廢,咁IMC係咪一様?兩間公司风險係咪一様大?谢谢各位大大

Lucky及 SIM 租csl 網络是事實,若有商務糾紛導致閉門亦有可能,但號碼隨之而作廢就絕對不是事實。
一切有電訊局監管,mvno牌照持有人及網絡公司同樣受監管,“可轉台”是消費者有最低限度的保障。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-7-4 10:00 AM 發表

Lucky及 SIM 租csl 網络是事實,若有商務糾紛導致閉門亦有可能,但號碼隨之而作廢就絕對不是事實。
一切有電訊局監管,mvno牌照持有人及網絡公司同樣受監管,“可轉台”是消費者有最低限度的保障。 ...
谢谢了
睇左咁多大大開示,睇黎最平與最安全係不能同時兼顧,如果存有大量聯络人的号码还是找間安全一些的网商好D,谢谢各位

最後也是在CXX 續了plan, $48 plan

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-7-1 02:04 PM 發表

一定係儲值卡,尤其是各類年卡,本來最好3萬能,但要親身做,lucky 有一代理可以網上同你做,最平幾十蚊一年,寄去香港家人然後由家人寄俾你,上fb 揾x譯電話卡。 ...
將來轉走又點?

引用:
原帖由 散仙 於 2020-7-4 08:57 AM 發表

有人話Lucky SIM 係租csl 网络,若有商務纠纷随時閉門冇得用号码亦随之而作廢,咁IMC係咪一様?兩間公司风險係咪一様大?谢谢各位大大
你咁講 sun mobile一樣會死

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]