• 瀏覽: 1,287
  • 回覆: 13
請問有無人用緊 BUDS PLUS 耳機??? 本人發覺耳機播啲音樂無重底音,中音及高音.就算下載了APPS 都係咁!!!! 問過 SAMSUNG SERVICE COUNTER 話APPS 係對音質無關.用家是否有同感??

引用:
原帖由 tkc345 於 2020-6-30 08:59 PM 發表

請問有無人用緊 BUDS PLUS 耳機??? 本人發覺耳機播啲音樂無重底音,中音及高音.就算下載了APPS 都係咁!!!! 問過 SAMSUNG SERVICE COUNTER 話APPS 係對音質無關.用家是否有同感??
...
我而家用緊Buds+,對比起上一對TW係Earin M2,Buds+嘅聲底係冇咁厚實,同埋低音係冇咁夠

回覆 引用 TOP

你買咗幾耐?要煲佢幾十個鐘先會開聲,煲完之後啲聲會唔同晒。
我換咗對耳膠再喺手機set adaptive sound(如果係三叔機),啲bass出晒嚟,雖然唔係好勁,但都感覺到膨膨聲。
佢原裝耳膠係阻晒啲聲,最好換咗佢。

引用:
原帖由 HKShooter 於 2020-6-30 10:33 PM 發表

我換咗對耳膠再喺手機set adaptive sound(如果係三叔機),啲bass出晒嚟,雖然唔係好勁,但都感覺到膨膨聲。
佢原裝耳膠係阻晒啲聲,最好換咗佢。 ...
我不是用三叔機係用華為機, 剛買了二日, 要如何煲機??? 我連一啲 BASS 都沒有!!!! 我用淘寶機還勁過佢...

回覆 引用 TOP

你只要連住藍牙由佢自己不停播歌,音量一半就夠,播幾十個鐘就得,夜晚開始由得佢播,第二朝叉番電繼續播就得,正常你唔理佢,可以播差唔多十二個鐘先無電。
我新買果時都係一啲bass都無,啲聲又嗱埋一嚿,煲完後啲聲靚晒。你用華仔機最好去開發人員選項入面藍牙編碼揀番用ACC編碼,有啲機會自動用咗SBC。

耳膠都有影響,換咗佢都會好好多,如果你有舊耳膠而又覺得舒服,插得落的話可以照用落去。

聽歌用乜鬼嘢無線耳機呀

引用:
原帖由 借叔ㄧ簫 於 2020-6-30 11:32 PM 發表

聽歌用乜鬼嘢無線耳機呀
聽歌用無線有乜問題。如果有要求就唔好用電話聽歌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借叔ㄧ簫 於 2020-6-30 11:32 PM 發表

聽歌用乜鬼嘢無線耳機呀
各有所好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKShooter 於 2020-6-30 11:29 PM 發表

你只要連住藍牙由佢自己不停播歌,音量一半就夠,播幾十個鐘就得,夜晚開始由得佢播,第二朝叉番電繼續播就得,正常你唔理佢,可以播差唔多十二個鐘先無電。
我新買果時都係一啲bass都無,啲聲又嗱埋一嚿,煲完後啲聲靚晒。你用華仔機最好去開發人員選項入面藍牙編碼揀番用ACC編碼,有啲機會自動用咗SBC。

耳膠都有影響,換咗佢都會好好多,如果你有舊耳膠而又覺得舒服,插得落的話可以照用落去。 ...
今日換了大一些尺吋的耳膠, 情況好啲, 有番啲聲聽吓. 希望聲多啲會好啲.....謝謝..

引用:
原帖由 HKShooter 於 2020-6-30 10:33 PM 發表

佢原裝耳膠係阻晒啲聲,最好換咗佢。 ...
太浮誇,over左啦,咪自己厄自己,我都用緊,根本啲聲係好平好直,完全無起伏。
幾舊水講到又煲機又開聲,又話啲bass出哂黎,咪玩啦。
無乜要求攞黎聽下網台勉強叫ok, 係貪佢夠輕戴得舒服。
要靚聲真係唔好諗佢。

引用:
原帖由 tkc345 於 2020-7-1 09:21 PM 發表

今日換了大一些尺吋的耳膠, 情況好啲, 有番啲聲聽吓. 希望聲多啲會好啲.....謝謝..
幾舊水野講到煲機開聲真係笑死人,唔好信佢,根本呢隻耳機啲聲就係廢。

引用:
原帖由 cmkk09 於 2020-7-2 04:46 AM 發表

太浮誇,over左啦,咪自己厄自己,我都用緊,根本啲聲係好平好直,完全無起伏。
幾舊水講到又煲機又開聲,又話啲bass出哂黎,咪玩啦。
無乜要求攞黎聽下網台勉強叫ok, 係貪佢夠輕戴得舒服。
要靚聲真係唔好諗佢。 ...
無人要你信,每個人聽感都唔同,你唔like就唔用,無人逼你用。
9成評測都話啲聲係唔錯,亦無人話佢最好,呢個世界永遠無最好,你要靚聲就可以買其他,無人阻你。
你話你自己用緊,既然咁差就應該換咗佢,點解要令自己受罪呢?

回覆 引用 TOP

即使係百零蚊貨仔都要煲下啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cmkk09 於 2020-7-2 04:51 AM 發表

幾舊水野講到煲機開聲真係笑死人,唔好信佢,根本呢隻耳機啲聲就係廢。
幾舊水野就唔使煲,依句野先好笑。你真係好叻呀

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]