• 瀏覽: 2,990
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
搞咗成幾個月hello卡都搞唔掂 , 因為個plan到期所以一定要轉 , 最後決定轉去3萬能卡 , 今日正式開卡有效期到今年12月30號 , 因為新玩想請教下各位師兄 ?

1. 如果我12月30號到期我而家即刻增值到期日係會增加 (180+365)還是只係一年365日呢
2. 我按查詢餘額點解會得$9.5
3. 如果餘款就嚟用完或者到期會唔會有短訊通知
4. 是否到期唔記得入錢就會即刻停卡冇得救

附件

3HK_SIM_MNP_01_1024.jpg(160.85 KB)

2020-7-3 02:26 PM

到期唔增值就會停。增值100增加180日

回覆 引用 TOP

1. 由增值日計延長360日,今日增值就是28/6/2021到期。
2. 本來是$10,可能手機有app自動發出一個sms,被扣了$0.5,很多款手機都有這情況,例如ipxxx、小x、三x等。
3. 卡到期前一個月、七日、三日及當日都有sms通知。
4. 據聞有7日寬限期,但請勿測試,不保證。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 401329 於 2020-7-3 02:26 PM 發表

搞咗成幾個月hello卡都搞唔掂 , 因為個plan到期所以一定要轉 , 最後決定轉去3萬能卡 , 今日正式開卡有效期到今年12月30號 , 因為新玩想請教下各位師兄 ?

1. 如果我12月30號到期我而家即刻增值到期日係會增加 (180+365)還是只係一年365日呢
4. 是否到期唔記得入錢就會即刻 ...
請問摟主上圖"手提電話直銷中心"的地址在那?謝謝

引用:
原帖由 401329 於 2020-7-3 02:26 PM 發表

方便好多,very good.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 散仙 於 2020-7-4 09:58 AM 發表

地址在那標題。

回覆 引用 TOP

引用:

請問係咪可以帶埋號碼轉用萬能卡?thx.

引用:
原帖由 ricky6823 於 2020-7-4 12:05 PM 發表

請問係咪可以帶埋號碼轉用萬能卡?thx.

引用:
原帖由 散仙 於 2020-7-4 09:58 AM 發表

除旺角外仲有幾間,你 google 一下就搵到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跳窗 於 2020-7-4 12:35 PM 發表

師兄咁我號碼7月中先約滿,買咗咭約滿日先啟動?同埋一張咭要幾$?有多少數據和通話分鐘?thx.

回覆 引用 TOP