• 瀏覽: 7,449
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
本主題由 vcfirstben 於 2020-7-25 01:06 AM 移動
本身諗住p40pro,因為比較中意用手機影相,但冇gms,怕好多野用唔到,例如影完相冇google photo back up,但s20+影相好似冇咁好,同埋D人話三星用耐左好lag,同電池唔襟,各位比D意見

引用:
原帖由 long489 於 2020-7-9 03:00 PM 發表

本身諗住p40pro,因為比較中意用手機影相,但冇gms,怕好多野用唔到,例如影完相冇google photo back up,但s20+影相好似冇咁好,同埋D人話三星用耐左好lag,同電池唔襟,各位比D意見 ...
我都同你一樣呀15/16-唔知點揀

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-7-9 04:34 PM 發表

我都同你一樣呀15/16-唔知點揀
C兄你會揀邊部多D?
可以講下點解?
我就偏向p40多小小

引用:
原帖由 long489 於 2020-7-10 12:50 AM 發表

C兄你會揀邊部多D?
可以講下點解?
我就偏向p40多小小
三星用過幾部S4, S9...不如試吓華為啦...睇吓有冇驚喜

回覆 引用 TOP

等多個月睇埋note20先啦

回覆 引用 TOP

P40 PRO除咗個MON同冇GMS之外,其他都好過S20+, 不過如果你對GMS有依賴就唔好用華為機啦,或者邊用邊等HMS發展會越嚟越成熟

引用:
原帖由 michellelm 於 2020-7-10 10:58 AM 發表

P40 PRO除咗個MON同冇GMS之外,其他都好過S20+, 不過如果你對GMS有依賴就唔好用華為機啦,或者邊用邊等HMS發展會越嚟越成熟
本身都偏向p40小小,因為未用過華為,以前用過三星note2之類,一用番兩年咁上下開始電又壞,機又開唔到!

回覆 引用 TOP

末用過華為,是否有其他App 做到GPS的功能?

引用:
原帖由 paul00852 於 2020-7-11 11:52 AM 發表

末用過華為,是否有其他App 做到GPS的功能?
無GMS有GPS!

回覆 引用 TOP

華為P40P+啦

引用:
原帖由 大叔2020 於 2020-7-11 03:10 PM 發表

華為P40P+啦
成皮野差個鏡頭,唔捨得😩

引用:
原帖由 long489 於 2020-7-9 03:00 PM 發表

本身諗住p40pro,因為比較中意用手機影相,但冇gms,怕好多野用唔到,例如影完相冇google photo back up,但s20+影相好似冇咁好,同埋D人話三星用耐左好lag,同電池唔襟,各位比D意見 ...
大陸電話偷資料

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 long489 於 2020-7-12 12:32 PM 發表

成皮野差個鏡頭,唔捨得😩
影相靚唔靚係睇個人

唔係睇部機

電話影相部部差不多

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:

屏幕喇叭同做功s20+贏晒,性能更加唔使講
如果樓主真係想買華為建議你等mate40系列

p30轉s20
只會話華為有GMS一定會用華為 控制電消耗同menu設計好好多
奈何...等HMS完善後會轉返華為

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]