• 瀏覽: 14,319
  • 回覆: 112
  • 追帖: 3
上個月更新左部S10+ 點知個下巴位有小部分變左黑屏,重設過都唔得 …… 早兩日出左S20 ULTRA點知影相仲差過S10+ 對焦十分差 ,已經更新左最新版本 …… 左邊係S20 Ultra,右邊係S10+
有無差咁遠呀

引用:
原帖由 ccw1974 於 2020-7-13 06:35 PM 發表

上個月更新左部S10+ 點知個下巴位有小部分變左黑屏,重設過都唔得 …… 早兩日出左S20 ULTRA點知影相仲差過S10+ 對焦十分差 ,已經更新左最新版本 …… 左邊係S20 Ultra,右邊係S10+ 有無差咁遠呀 ...
我都係s10+ 轉ultra, 用左幾日
其實我覺得用起來相機分別唔太大,係影近野時s10+對焦會快d
而因為ultra大部同重,單手影近野時相對易手震

引用:
原帖由 ww905 於 2020-7-13 07:35 PM 發表

我都係s10+ 轉ultra, 用左幾日
其實我覺得用起來相機分別唔太大,係影近野時s10+對焦會快d
而因為ultra大部同重,單手影近野時相對易手震
影近野S10+係自己對到 Ultra係對唔到 ……

回覆 引用 TOP

用Samsung影相

引用:
原帖由 香港滅亡靠曱甴 於 2020-7-13 10:17 PM 發表

用Samsung影相
多多指教

回覆 引用 TOP

超暗環境下,只靠電視光,一對就對到wor

引用:
原帖由 ww905 於 2020-7-13 11:09 PM 發表

超暗環境下,只靠電視光,一對就對到wor
ching 你影呢張上面既制都係矇架,你試下影錶面你就知!已經唔係對唔對到焦既問題,係影出嚟根本唔清,我post果張相已經用Ultra影左好多張,可惜都係矇,用S10+ 一影就已經好Sharp

引用:
原帖由 ccw1974 於 2020-7-13 11:16 PM 發表

ching 你影呢張上面既制都係矇架,你試下影錶面你就知!已經唔係對唔對到焦既問題,係影出嚟根本唔清,我post果張相已經用Ultra影左好多張,可惜都係矇,用S10+ 一影就已經好Sharp ...
師兄,我明你講緊乜了
你指個景深問題,以我所知ultra後cam sensor係大個s10+
所以 ultra 焦外景深會較s10+明顯
玩開相機會易d明呢個原理

引用:
原帖由 ww905 於 2020-7-13 11:48 PM 發表

師兄,我明你講緊乜了
你指個景深問題,以我所知ultra後cam sensor係大個s10+
所以 ultra 焦外景深會較s10+明顯
玩開相機會易d明呢個原理
但係最嚴重既問題係想正常咁影錶面都影唔到囉……

引用:
原帖由 ccw1974 於 2020-7-14 12:02 AM 發表

但係最嚴重既問題係想正常咁影錶面都影唔到囉……
近影嘅話可以試下用微距模式,應該整個畫面會清楚返啲…

引用:
原帖由 林燊 於 2020-7-14 12:40 AM 發表

近影嘅話可以試下用微距模式,應該整個畫面會清楚返啲…
試過晒 …… 都係咁!!!

S20今代無論鬼佬 YOUTUBER 定內地評測都話左影相差過上化NOTE10......講左好耐了

SCANDAL結成10周年記念ライブ。
兄弟爬山,齊齊坐監。
洗咩證據,講就係嫁啦。

回覆 引用 TOP

要解決只能召回!三星Galaxy S20 Ultra 被爆存在重大硬件設計缺陷 !😥

https://kknews.cc/zh-hk/digital/oqm8qrq.amp

回覆 引用 TOP

左邊嗰張好明顯唔係對焦錶面啦, 對焦點係接駁錶帶個金屬扣, 其實張相幾sharp丫, 你比較吓d毛孔同皮膚就知, 散景亦都比右邊嗰張出色, 左邊張相問題係走咗焦...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccw1974 於 2020-7-14 01:11 AM 發表

試過晒 …… 都係咁!!!
你去youtube找影片睇,係死証

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]