• 瀏覽: 1,990
  • 回覆: 18
只係因為想試新嘢, 貪新鮮?

熱賣及精選
計返其實每GB都平左既

好奇新科技lor

回覆 引用 TOP

同埋4G同5G既世界真係差幾遠下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bar109 於 2020-7-20 05:49 PM 發表

計返其實每GB都平左既
都係,我自己用開無限,但其實一個月都係用100GB左右
所以轉5G 100GB plan其實差唔多,但就快左好多

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-7-20 06:27 PM 發表

都係,我自己用開無限,但其實一個月都係用100GB左右
所以轉5G 100GB plan其實差唔多,但就快左好多
但而家轉plan就要買埋5G機先享受到
我都仲諗緊,又唔想咁貴

引用:
原帖由 davidko8 於 2020-7-20 07:08 PM 發表

但而家轉plan就要買埋5G機先享受到
我都仲諗緊,又唔想咁貴
我係3仔上台,可以每月加98蚊換部小米10 lite
雖然唔係高階機,不過有大電大mon又有5G,我都好夠用

3g夠用了,唔想出5G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-7-20 07:56 PM 發表

咁又唔係貴喎

回覆 引用 TOP

想呀,就黎要續約,可以轉埋plan

回覆 引用 TOP

除左要快
相機勁左

等不到iphone12
新旗艦機電量比現在用的大,快充強好多
如果舊機電老化得返7成容量, 出門口到中午可能跌穿50%了

要出差或常返大陸的人, 買水貨5G機比香港便宜千幾蚊

如OPPO find x2 pro

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-7-20 07:56 PM 發表

HUAWEI nova 7 SE都係加98蚊,有個speaker送

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2020-7-20 09:07 PM 發表

除左要快
相機勁左

等不到iphone12
新旗艦機電量比現在用的大,快充強好多
如果舊機電老化得返7成容量, 出門口到中午可能跌穿50%了

要出差或常返大陸的人, 買水貨5G機比香港便宜千幾蚊

如OPPO find x2 pro ...
相機點勁左呀?C享

95搭8

回覆 引用 TOP

不出意外,2020年5G手機大戰依然在拍攝上做文章,很少看到後置攝像頭低於4800萬像素的5G手機,難怪網友都說,計畫要買相機的,然後買了個手機。

例如,小米10後置攝像提至1億像素8K電影相機,華為P40系列後置5000萬像素攝像頭,OPPO Find X2 系列後置攝像頭也有4800萬像素。

現在手機廠商不比拍攝月亮了,開始比微距拍攝(網友:難道要拍細菌?)。最近發佈的Redmi K30 Pro,後置了一顆微距鏡頭。用小米集團副總裁盧偉冰的話稱,這是顯微鏡一般的50mm長焦微距功能。榮耀30S也是6400萬四攝,有高清、廣角、長焦、微距四鏡頭。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 srsv 於 2020-7-20 05:40 PM 發表

只係因為想試新嘢, 貪新鮮?
人係會追求生活質素的.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]