• 瀏覽: 3,392
  • 回覆: 31
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 04:54 PM 發表

頭先攞左去 Apple 授權維修中心 check 過
佢哋話電池仲okay,脹起唔關電池事
係顯示屏有問題,換要二千幾
佢真係當你係深山出嚟低能咁喎

引用:
原帖由 含得未橡皮糖 於 2020-7-29 11:04 AM 發表

佢真係當你係深山出嚟低能咁喎
個接待用佢部 notebook check 舊電,話健康程度92%,電無問題,跟住我話脹起左喎
之後攞左入去比師父睇,返出黎話,電既位置晌左邊,但係你部機左邊無脹,係右邊脹,師傅話應該係個顯示有問題,如果要換就二千幾,你諗諗啦。
咁我咪話唔搞住拎返部機走囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 船長38 於 2020-7-
返天才吧整
佢地只修理正版行貨。如果你是街外買,壞了要自己搵人維修。

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 04:54 PM 發表

該Apple 授權中心講大話。
Take your iPhone to a local Apple Store.

回覆 引用 TOP

引用:

即係佢意思個 mon 脹咗
咁趣致

回覆 引用 TOP

好多年前我兩部3gs自己脹起
跟住自己爆開,舊電成包米咁!

附件

Screenshot_20200729_133719_com.huawei.photos.jpg(73.38 KB)

2020-7-29 01:38 PM

回覆 引用 TOP

去搵天才, 有機會免費換翻新

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 01:56 PM 發表

請教一下,我部 iphone X 右邊機身有少少脹起,電池健康度 92%,唔知會係咩問題呢?
撞淤左,用跌打酒睟下佢就無事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-7-29 01:47 PM 發表

去搵天才, 有機會免費換翻新
謝回覆,我已經過曬保養同 apple care
仲有得免費?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Crabnoodle2018 於 2020-7-29 12:14 PM 發表

佢地只修理正版行貨。如果你是街外買,壞了要自己搵人維修。
我係原裝行貨,都兩年幾啦
乜保用都過曬

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 01:56 PM 發表

請教一下,我部 iphone X 右邊機身有少少脹起,電池健康度 92%,唔知會係咩問題呢?
換舊電就攪掂丫

回覆 引用 TOP

係顯示屏有問題? 顯示屏會孿架咩?

回覆 引用 TOP

如果要整,不如買部新機,X都3,4年左右,如果出了12,部機會行得好慢,背部又發熱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-29 01:55 PM 發表

我係原裝行貨,都兩年幾啦
乜保用都過曬
約時間拎去修理,有可能只係換舊電已無事。但正版電可能都貴。你袋定一張金牛都差唔多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qgal 於 2020-7-27 08:16 PM 發表

我屋企人部機(An 機)脹起晒,但充電、應用完全冇問題,我一見到立即叫佢停用,買過部新機。
我仔部Sony機一樣係咁,即刻同佢換過部

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]