• 瀏覽: 3,432
  • 回覆: 31
  • 追帖: 2
請教一下,我部 iphone X 右邊機身有少少脹起,電池健康度 92%,唔知會係咩問題呢?

熱賣及精選
準備著火

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 01:56 PM 發表

請教一下,我部 iphone X 右邊機身有少少脹起,電池健康度 92%,唔知會係咩問題呢?
take it to apple

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

舊電脹咗囉,我之前部機脹到側邊爆開,畫面都失靈,攞去換電搞掂

回覆 引用 TOP

It’s the battery.  Turn off your iPhone right away and leave it off.  Take your iPhone to a local Apple Store.  Tell them the battery is defective and they have to replace it

回覆 引用 TOP

頭先攞左去 Apple 授權維修中心 check 過
佢哋話電池仲okay,脹起唔關電池事
係顯示屏有問題,換要二千幾

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 04:54 PM 發表

頭先攞左去 Apple 授權維修中心 check 過
佢哋話電池仲okay,脹起唔關電池事
係顯示屏有問題,換要二千幾
咁都得?錢唔係咁樣搵嘅!

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 2020-7-27 05:54 PM 發表

咁都得?錢唔係咁樣搵嘅!
所以我話唔搞住,拎返部機就走人

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 05:55 PM 發表

所以我話唔搞住,拎返部機就走人
返天才吧整

引用:
原帖由 船長38 於 2020-7-27 06:36 PM 發表

返天才吧整
但係天才吧維修係咪要放低過夜?

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 07:00 PM 發表

但係天才吧維修係咪要放低過夜?
好耐之前都試過電池脹起。唔係好記得係一換一抑或換電池,但係都係即刻攪掂,唔使過夜。依家係點都係問下天才喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwardk0218 於 2020-7-27 01:56 PM 發表

我屋企人部機(An 機)脹起晒,但充電、應用完全冇問題,我一見到立即叫佢停用,買過部新機。

回覆 引用 TOP

引用:

你部行貨定係水貨機?有可能是舊電充電太多,開始脹化。

回覆 引用 TOP

肯定系电池胀起嚟了,我嘅watch也系咁

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]