• 瀏覽: 52,181
  • 回覆: 233
開心使用中,但有個問題,就係apple銀包個即時扣數同結餘吾同八達通APP個即是扣數同結餘,我幾驚佢扣多咗,同完即刻睇番八達通,好彩暫時都無扣多

熱賣及精選
引用:
原帖由 爪王凌雨 於 2020-7-29 05:22 PM 發表

其實用張八達通比錢同手機比錢有分別嗎?一張卡好麻煩嗎?有冇需要搞咁多野
我都係咁認為,都唔知有乜分別,用電話拍咪仲麻煩,電話訊號收吾好有機會會拍吾到卡

引用:
原帖由 ep905 於 2020-7-29 07:56 PM 發表

我都係咁認為,都唔知有乜分別,用電話拍咪仲麻煩,電話訊號收吾好有機會會拍吾到卡
唉, 仲有人唔明applepay 八達通用NFC, 完全唔需要電話訊號和wifi . 手機冇電(不是人為熄機)都可以用幾個鐘!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ep905 於 2020-7-29 07:56 PM 發表

電話訊號?!
大佬,用NFC喎,唔駛上網架…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yan13579 於 2020-7-29 07:56 PM 發表

開心使用中,但有個問題,就係apple銀包個即時扣數同結餘吾同八達通APP個即是扣數同結餘,我幾驚佢扣多咗,同完即刻睇番八達通,好彩暫時都無扣多
reset部機就顯示返,呢個係現時唯一問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天邊海角 於 2020-7-29 17:52 發表

我都覺得係
加上而家疫症用成日貼身嘅電話去掂更係唔好喇

回覆 引用 TOP

冇問題喎,搭車食飯7仔開心使用中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 石詩仕 於 29-7-2020 18:20 發表

點解,
我用渣打信用卡
Ios八達通增值條數唔比現金回增
平時正常自動增值就會比

引用:
原帖由 top15 於 2020-7-29 03:30 PM 發表

完全無反應,唔知想點
我都試過,可能網絡接收問題。

永不止蝕,坐船常客

回覆 引用 TOP

今日裝咗好好用喎。

回覆 引用 TOP

之前問過轉左實體卡就失效所以我都唔去轉囉!

回覆 引用 TOP

唔好用,已另買一張八達通傍身備用。

回覆 引用 TOP

2邊都用緊,無問題,
2邊都可用信用咭增值
試過中環入閘後無電自動関機
去到荃灣出閘一樣無問題
(三星機)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ahlam 於 2020-7-29 03:15 PM 發表

其實將八達通轉去電話到, 張實體咭係咪會失效?   如果係咩情願KEEP番張實體卡比較好.
我都想知轉咗去電話度,仲使唔使畀50蚊按金,可唔可以攞返按金,張實體卡都冇用可以俾返八達通.

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]