• 瀏覽: 50,723
  • 回覆: 10
乜原來仲有人唔識用applepay 八達通咩?

定係alipay 啲打手?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ep905 於 2020-7-29 07:56 PM 發表

我都係咁認為,都唔知有乜分別,用電話拍咪仲麻煩,電話訊號收吾好有機會會拍吾到卡
唉, 仲有人唔明applepay 八達通用NFC, 完全唔需要電話訊號和wifi . 手機冇電(不是人為熄機)都可以用幾個鐘!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿修羅男爵 於 2020-7-30 08:48 AM 發表

電話冇電就仆街了
乜你唔知iphone 冇電都可以用applepay 八達通幾個鐘?
我估你應該唔 係Iphone 用家!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 au12300au 於 2020-7-30 09:16 AM 發表

「特快交通卡」世界通行。
喺呀, 我都有日本西瓜卡落 wallet ! 如果去得日本, 就要set 特快交通卡去西瓜卡!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ahlam 於 2020-7-30 11:08 AM 發表

支付工具我覺得八達通係最方便,拎出黎嘟一下就得  根本唔需要放入電話到.  或者呢人長時間機不離手, 可以打機或睇片個時真接嘟唔駛搵掛.
我發現咗applepay 八達通比實體卡一個好處, 如果你是駕駛者的話! 當你用iphone 入停車場, 你可以隨時check wallet 你幾時入停車場,預返的時間, 有時可以慳返一小時泊車錢!

引用:
原帖由 winglaw99 於 2020-8-1 10:28 AM 發表

對於ios嚟講係無分別
如果你喺駕駛者, 你會知道applepay 八達通幾有用!

引用:
原帖由 winglaw99 於 2020-8-2 09:40 AM 發表

問題係:個分別係邊?
之前已經講咗!
用applepay 泊時租停車場, 你可以在wallet 隨時check 入閘時間, 計啱數, 可以慳返一小時鐘錢, 小數怕長計! 用實體卡就靠記憶, 估估吓!

引用:
原帖由 winglaw99 於 2020-8-2 05:53 PM 發表

就係咁大把……
唔鐘意咪唔好用囉,又冇人搵支槍迫你!  我西瓜咭都係用applepay.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1993nice 於 2020-8-5 12:36 PM 發表

八達通轉去電話唔好用?好彩我未轉。
應該大部份iphone 用家都轉咗用applepay 八達通卡, 同埋發覺佢的好處! 有啲批評的人只是唔識用啫!

引用:
原帖由 1993nice 於 2020-8-5 07:11 PM 發表

我一路都用iPhone手機,但我係未轉的人之一。
你一係嗰iphone 唔support , 或者你唔係駕駛者!

我冇問題, 用得非常開心。真心唔明啲人點解唔轉

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]