• 瀏覽: 5,644
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
我早排經左CSL ONLINE  度續約.....傾下WTS都幾方便..
最後續左個家庭PLAN.$500頭 4張卡.

抵唔抵玩??

我9月刊到期,剛剛問了續約:
$410 / 4 sim cards / 4.5 G / 20G HK + 3G China...包隧道費

引用:
原帖由 keith200534 於 2020-7-30 12:24 PM 發表

我9月刊到期,剛剛問了續約:
$410 / 4 sim cards / 4.5 G / 20G HK + 3G China...包隧道費
有冇用量皇?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 美少男戰士123 於 2020-7-30 10:59 AM 發表

我早排經左CSL ONLINE  度續約.....傾下WTS都幾方便..
最後續左個家庭PLAN.$500頭 4張卡.

抵唔抵玩??
平均每個百幾蚊, cp值算高呀, 不過有幾多數據?

回覆 引用 TOP

CSL好似速度慢咗

請大家俾吓意見, 我暫唔打算用5G手機

現在用緊5 卡家庭plan, 11 月到期, 續約部依家 call 我俾 offer :

4.5G  20GB用量王無限數據5人共享 $603: 合約期24個月

+ 20GB本地用量王無限數據 FUP, 舊客戶首12個月再多送6GB!
+ 免費3GB中國CN漫遊數據共享     ~ (我用唔著)
+免費國內號碼比你收發短訊📩
+ 17日亞太區漫遊通行證🏖️比你家人輕鬆遊日韓台星馬泰🏯
+ 100分鐘IDD長途📞                     ~ (我用唔著)
+ Norton防毒軟件                         ~ (我用唔著)
+ 送$200手機配件禮卷                  ~ (可以不理 )
+ 免費1000 The Club分                 ~ 有DD用

月費 $603 合約期24個月                ~ 佢話可以即刻起新約, 如果短期之後移民,可以罰少D

請大家俾吓意見, 先謝謝

Nokia 5110 -> N6150 -> Ericsson T39m -> SE T68i -> N3650 -> N6680 -> Dopod 838 Pro -> HTC Touch Pro -> N5800 -> Samsung Galaxy i9000 -> HTC Desire Z ...->  LG + iphone

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笙果轉貼員 於 2020-7-30 06:52 PM 發表

CSL好似速度慢咗
自己測速好多時都有幾十mbps以上, 唔覺有慢咗

回覆 引用 TOP

我剛續2個月,
傾嗰時話57幾6卡,
但我暫時未有第6張卡套落去,
頭2個月張單都唔使470,
有用量王,3gb共享大灣區數據

引用:
原帖由 所羅門的惡夢 於 2020-7-31 01:32 PM 發表

我剛續2個月,
傾嗰時話57幾6卡,
但我暫時未有第6張卡套落去,
頭2個月張單都唔使470,
有用量王,3gb共享大灣區數據
有埋用量王呢個價錢真係好抵用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笙果轉貼員 於 2020-7-30 06:52 PM 發表

CSL好似速度慢咗
係,6月開始,一日比一日慢

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2020-7-31 09:37 PM 發表

係,6月開始,一日比一日慢
我反而覺得佢地今年收得比上年明顯好左同快左, 特別係MTR方面, 返工放工睇片都順左

引用:
原帖由 jjmeline 於 2020-7-31 10:08 PM 發表

我反而覺得佢地今年收得比上年明顯好左同快左, 特別係MTR方面, 返工放工睇片都順左
地鐵都要睇咩綫
港島綫同將軍澳綫係OK既
但係荃灣綫同觀塘綫都係仲死死下
但係地面方面,同一位置真係差咗勁多
以前同一位置有60Mbps以上,而家唔多於20Mbps
屋企,以前150Mbps以上,而家唔多於40Mbps

12G+FUP
2G 大灣

未續

引用:
原帖由 臭蛋蛋 於 2020-7-31 11:44 PM 發表

12G+FUP
2G 大灣

未續
好似有聽過$166,你等到最尾一個月

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]