• 瀏覽: 3,236
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
未夠一年,電池健康度得返94%

上星期96%,今個星期仲得番94%

熱賣及精選
粒電本身唔靚仔。之前xs max試過即放出去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a-1 於 2020-7-31 12:25 PM 發表

未夠一年,電池健康度得返94%

上星期96%,今個星期仲得番94%
平時怎樣叉電

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-31 12:51 PM 發表

平時怎樣叉電
大約用到40−50 %充電,夜晚會充電到第二朝

引用:
原帖由 a-1 於 2020-7-31 12:55 PM 發表

大約用到40−50 %充電,夜晚會充電到第二朝
overnight叉電據說唔太好

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

我9月買 11現在89% 一日一叉

回覆 引用 TOP

11Pmax 用咗半年!98%

回覆 引用 TOP

Iphone 一貫手法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 black4life 於 2020-7-31 05:01 PM 發表

咁快?
會唔會拎去Apple store 整?
好貴,去APPLE STORE, 除非未過保養期, 去手機店CHECK同維修化算D

回覆 引用 TOP

Xs max 過左年半都仲有99%
平時唔會跌到好少電先叉

引用:
原帖由 damonbird 於 2020-7-31 11:02 PM 發表

Xs max 過左年半都仲有99%
平時唔會跌到好少電先叉
印象中好似係

唔好低過20

唔好高過80

盡量維持40-60附近

熄燈,鎖門,爆大鑊
用緊 XR

約由 2019 年 4 月用到依家,電池有 95%

電池約 70% 左右就差,唔差過夜(因為鋰電池差滿電時會有壓力),差到 90 幾 % 就收手

** 取消 "Optimized Battery Charging"

** 每日關一關機(刷牙 或 坐 Lift 時關機,然後開番)

附件

B0A3D71A-F841-4B92-B004-3F03B7477052.png(136.71 KB)

2020-8-1 04:21 AM

321B0CED-DAA8-46E3-A264-005DFA9A2BBD.jpeg(51.77 KB)

2020-8-1 04:21 AM

引用:
原帖由 ckh.stanley 於 2020-8-1 04:21 AM 發表

用緊 XR

約由 2019 年 4 月用到依家,電池有 95%

電池約 70% 左右就差,唔差過夜(因為鋰電池差滿電時會有壓力),差到 90 幾 % 就收手

** 取消 "Optimized Battery Charging"

** 每日關一關機(刷牙 或 坐 Lift 時關機,然後開番) ...
唔用“最佳化電池充電”會好啲?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]