• 瀏覽: 15,347
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
呢張好似好抵

附件

IMG_20200731_220442.jpg(129.65 KB)

2020-7-31 10:06 PM

嘩,好平!限速嗎?

回覆 引用 TOP

對於半夜需要上網的人是首選。

回覆 引用 TOP

受騙了。。。

「它的 110GB 數據,其實是有用途限制,留意細則,原來本地數據用量只有 10GB,其餘 100GB 都是社交媒體數據,即是用到 Facebook (包括 Facebook Messenger 以及手機網頁版)、Instagram、WhatsApp、Line 以及 WeChat。」

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216345/1/

係咪用3網絡?

走的終須走,莫等待!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-8-1 01:26 AM 發表

受騙了。。。

「它的 110GB 數據,其實是有用途限制,留意細則,原來本地數據用量只有 10GB,其餘 100GB 都是社交媒體數據,即是用到 Facebook (包括 Facebook Messenger 以及手機網頁版)、Instagram、WhatsApp、Line 以及 WeChat。」

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216 ...
分13個月用,每月平均都係用8GB社交數據,我經常WeChat視像通話,所以都用得著。另外有10000分鐘通話及13個月通頂數據任用,點計都算抵。

回覆 引用 TOP

會唔會本地數據用完,社交數據都隨即用完?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 1/8/2020 01:26 發表

受騙了。。。
https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3146/216 ...
呢個都未算啦, 100GB係要跟住10GB先可以生存, 但10GB只係得30日有效(除非再增值)
純當宵夜卡就算啦

引用:
原帖由 keit 於 2020-8-1 02:00 PM 發表

呢個都未算啦, 100GB係要跟住10GB先可以生存, 但10GB只係得30日有效(除非再增值)
純當宵夜卡就算啦
可能通宵數據都必須有一個本地數據plan配合,總的來說,都是廢的!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keit 於 2020-8-1 02:00 PM 發表

純當宵夜卡就算啦
咁真係搵笨喎!

回覆 引用 TOP

引用:

純當宵夜卡就算啦
即係搵笨7!主力係用個通宵時間!做夜班食蕉嘅工友就啱玩嘅😳😳

街場無兩面,只有罐底邊.

回覆 引用 TOP

引用:

純當宵夜卡就算啦
(1/8 補充:有網友表示 10GB 只有 30 日,而且要增值先可以繼續用 395 日社交媒體數據,版主跟豐澤店員再三查證一下,以上說法部分正部。10GB 只有 30 日是真的,30 日後你可以選擇繼續 Join 其他本地數據 Plan,但其餘的 100GB、「歡樂通宵」以及 10000 通話分鐘,就算不用再增值,都可以繼續使用,直至 395 日有效期完結。)

引用:
原帖由 跳窗 於 2020-8-2 07:42 AM 發表

(1/8 補充:有網友表示 10GB 只有 30 日,而且要增值先可以繼續用 395 日社交媒體數據,版主跟豐澤店員再三查證一下,以上說法部分正部。10GB 只有 30 日是真的,30 日後你可以選擇繼續 Join 其他本地數據 Plan,但其餘的 100GB、「歡樂通宵」以及 10000 通話分鐘,就算不用再增值,都可以繼續使用,直至 395 日有效期完結。) ...
如果你信“就算不用再增值,都可以繼續使用”是真,你可以做勇士,買張試試就知。我相信因為卡是新出,實際運作與條款解釋可能大家都不清楚(包括店員),無人知道事實是怎樣,除了試一試。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-8-2 10:32 AM 發表

如果你信“就算不用再增值,都可以繼續使用”是真,你可以做勇士,買張試試就知。我相信因為卡是新出,實際運作與條款解釋可能大家都不清楚(包括店員),無人知道事實是怎樣,除了試一試。 ...
稍後會買

可唔可以帶號碼?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]