• 瀏覽: 10,526
  • 回覆: 65
幾個台推出5G後,有冇發覺4G慢左又成日卡哂!包括儲值卡。

我用數碼通6GB+FUP無限速無限數據,自從佢有5G後,
個速度得返3ms~5ms之間,慢到嘔

附件

DD8468E8-6723-40FC-B626-79FDE7521892.png(211.79 KB)

2020-8-2 10:08 PM

合約就到期打上CS問,佢重話正常,重叫我轉5G,我問佢公司係唔係將4.5G頻譜分配比左5G用所以咁慢,佢都唔敢答,你收我$589個月比D咁嘅速度真過份,
都係時候轉台

但我用緊c記 轉左5G用4G手機 快過之前個用量王喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayso722 於 2020-8-2 10:08 PM 發表

我都係數碼通
又唔覺有咩事,係咪你手機有問題

咁啱唔同區調整緊姐下話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港蟹老闆 於 2020-8-3 03:43 PM 發表

我都係數碼通
又唔覺有咩事,係咪你手機有問題
手機一定冇問題,我係公司有百幾ms,
但返到屋企就變慢,維持左成個月都係咁,
調整都唔洗成個月?

引用:
原帖由 七仔689 於 2020-8-2 02:52 PM 發表

幾個台推出5G後,有冇發覺4G慢左又成日卡哂!包括儲值卡。
我用緊3台4G, 又唔覺佢有慢到, 睇片一直都順

引用:
原帖由 rayso722 於 2020-8-2 10:08 PM 發表

真係陰公, 全速月費仲慢過人地21m
講到慢數記真係出曬名

回覆 引用 TOP

自由鳥用家路過, 無論返工定係喺屋企都係穩定3xmbps

回覆 引用 TOP

引用:

你收到爆㗎。穩定咁慢都係一種穩定

回覆 引用 TOP

csl都係咁,4月開始已經慢
6月情況更加嚴重

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2020-8-4 09:14 AM 發表

csl都係咁,4月開始已經慢
6月情況更加嚴重
我用CSL又無咁既情況, 呢幾個月出街個陣我覺得比以前仲收得好左添

我用3台

又唔覺有咩事
樓主用緊邊個台有事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香蕉GO 於 2020-8-4 12:38 PM 發表

我用CSL又無咁既情況, 呢幾個月出街個陣我覺得比以前仲收得好左添
我都用緊CSL ,睇地方啦, 不過普遍都快既

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]