• 瀏覽: 2,209
  • 回覆: 33
三叔s8 vs s9, 性格比誰好?

當然計現價, 一部二千三, 一部二千七

我覺得S8+
S9+ 都不值這個價了

或者你好鍾意個款, 貴D都買返S9單鏡頭

年幾前我 $19xx 買了sony xperia xz2, (snapdragon S845, 6G ram, 64G rom
半年前見個價都再跌三百

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 女友m痛的大移媽 於 2020-8-5 02:01 AM 發表

三叔s8 vs s9, 性格比誰好?

當然計現價, 一部二千三, 一部二千七
比多4舊更係買s9

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-8-5 10:44 PM 發表

比多4舊更係買s9
魅族2千有部 845 有雙喇叭 128gb 系唔系好低

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-8-5 11:11 PM 發表

魅族2千有部 845 有雙喇叭 128gb 系唔系好低
大把大陸平機又高規格,但用行貨好d
唔打機用2千零蚊手機好足夠

各位師兄也對, 最大問題是重量和釘丸鏡頭, 不太喜歡

其實考量的是重量和價錢, 有一些新電競機也不錯, 但無得無線充, 真的不便

另外是重量, 因s8 親身試過, 其實有兩部機, 一拿上手輕到無朋友

一是s8, 又輕畫面超美, 二是tab s2, 很多年前了, 有想過買舊回來
但有home button, 而且也要二千二, 咁久的機, 真係貴左少少

回覆 引用 TOP

你們介紹的機, 我會去看一下參考下, 最怕是內地手機

一旦美國制裁, 便無法更新用了?

s8 和s9, 相差是什麼, 是否只有鏡頭?

引用:
原帖由 女友m痛的大移媽 於 2020-8-6 12:30 AM 發表

美國問題不需要但心 只系買手機問題 主好買新 剛出左部note20好正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 女友m痛的大移媽 於 2020-8-6 12:30 AM 發表

cpu 喇叭 鏡頭冇分別s7主鏡頭1千2百萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-8-5 11:35 PM 發表

大把大陸平機又高規格,但用行貨好d
唔打機用2千零蚊手機好足夠
港行來 減到千8姐 呢個價真系低到買7系電話

引用:

無法更新咩先 安桌最多更新二年 二年後都唔會在更 cpu跟唔上萍果一樣 用得奈銀行app唔支持

回覆 引用 TOP

引用:

冇錯,美國制裁上黎好難講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羽潔 於 2020-8-6 12:58 AM 發表

港行來 減到千8姐 呢個價真系低到買7系電話
當然買s9好過7系,始終高檔機,而且有實體指紋!而加d手機已經絕種嫁啦!

回覆 引用 TOP

引用:

其實真係唔洗諗,一定係s9好,咩都唔講只講指紋bye位已經贏,s8偏埋一邊冇禁好禁,其次係cpu等等。
兩者價錢相差唔多一定係s9

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]