• 瀏覽: 3,054
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
本主題由 vcfirstben 於 2020-8-11 09:52 PM 移動
重覆自動彈這視窗。要我每次撳來啟動。唔敢uninstall 。又冇得更新😭

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-8-6 03:54 PM 發表

11466140 重覆自動彈這視窗。要我每次撳來啟動。唔敢uninstall 。又冇得更新😭
顯示簡體字?你個app系邊度裝?

引用:
原帖由 ringo1102 於 2020-8-6 11:07 PM 發表

顯示簡體字?你個app系邊度裝?
你唔俾樓主是大陸人??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

我是大毒人😂 明我晌邊出世啦

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-8-7 01:45 AM 發表

我是大毒人😂 明我晌邊出世啦
我係問個app係邊度裝,唔係問你邊度人,馬來西亞人都有用簡體呀
唔好系其他網頁下apk,試去返google play裝睇睇救唔救到

回覆 引用 TOP

app 香港裝。衣家唔敢uninstall ...佢話會冇晒舊紀錄

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-8-7 10:05 AM 發表

app 香港裝。衣家唔敢uninstall ...佢話會冇晒舊紀錄
你講香港裝你是用google play裝,上網download 徵信的apk還是什麼方式裝?

回覆 引用 TOP

wechat 用play store 裝。問題出在佢久唔久彈呢個窗出來。停撚左我聽哥 嘅YouTube 。慘

回覆 引用 TOP

是否只有重裝一招??😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 3個不安的師兄 於 2020-8-7 10:05 AM 發表

搵另一部手機裝微信,過資料先……

方法:

另一機,裝微信,不要登入

原機微信,設定內有個轉移 migrate 功能,打開有 QR code

之後另一機登入相同戶口,係微信內打開 scanner,掃原機的 QR ,一步一步做,之後原機微信自動登出

再係原機將微信刪掉,資料夾的tencent 檔案亦刪除,之後重新安裝

最後,做返上面程序將已過資料搬翻去原機

注意,過資料要用同一 Wi-Fi

聽說微訊快被除下了,到時可能中共以外地方用不到了。

回覆 引用 TOP

uninstall

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-8 04:08 PM 發表

搵另一部手機裝微信,過資料先……

方法:

另一機,裝微信,不要登入

原機微信,設定內有個轉移 migrate 功能,打開有 QR code

之後另一機登入相同戶口,係微信內打開 scanner,掃原機的 QR ,一步一步做,之後原機微信自動登出

再係原機將微信刪掉,資料夾的tencent 檔案亦刪除,之後重新安裝

最後,做返上面程序將已過資料搬翻去原機 ...
不了 先謝 。 太繁複我不如重裝

煩就產,轉用whatsapp

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]