• 瀏覽: 9,915
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
有冇咩平plan係地鐵收得好又穩定又平

熱賣及精選

見到cxx網上有新上台/轉台$118數據任用, 仲送4,200 Club積分換家品
首5G上限21Mbps,其後最高128kbps, 仲免每月$18行政費用!
你可以上佢地個website睇睇

回覆 引用 TOP

地鐵收得好 首先可以排除sunmobile 同csl
3最近係好多forum都有人講緊鎖速 可以search到
cmhk幾平 係睇你想唔想擁抱大中華

引用:
原帖由 咖啡辣椒 於 2020-8-11 02:59 PM 發表

DISCUSS 係有人班人專話MTR 得一間收到, 其他全部收唔到
但明明日日咁多人搭MTR, 日日都見人唔同台都上到網
真係奇怪上網睇人講同現實差好遠

引用:
原帖由 咖啡辣椒 於 2020-8-11 02:59 PM 發表

你仲有數碼通未講呀
我幫你SEARCH 埋
人地未FUP 已經仲慢過鎖速
https://mobile.discuss.com.hk/vi ... a=page=2&page=3

回覆 引用 TOP

引用:

又係數碼通成日用既手法, 踩其他台, 只係一味盲目話數X通好新紅雞數X通咪一樣擁抱大中華, 唔係突然要客就扮兄弟手足

引用:

其實各台都有各台既好, 就算FUP鎖速見都有4M以上, 一般使用都夠
不過最近見數X通有人未FUP 行都已經唔夠4M, 上網就會比較吃力, 可以直接排除

引用:
原帖由 SushiKing 於 2020-8-11 08:38 PM 發表

其實各台都有各台既好, 就算FUP鎖速見都有4M以上, 一般使用都夠
不過最近見數X通有人未FUP 行都已經唔夠4M, 上網就會比較吃力, 可以直接排除
我見3台鎖速都有5M,算係多

回覆 引用 TOP

唔係話盲撐
我用數碼通用咗幾年,即使最近啲人話咩收得差咗我又真係唔覺得有咩分別
地鐵抑或地面都冇問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 willsasa1 於 2020-8-11 03:54 PM 發表

DISCUSS 係有人班人專話MTR 得一間收到, 其他全部收唔到
但明明日日咁多人搭MTR, 日日都見人唔同台都上到網
真係奇怪上網睇人講同現實差好遠
專話MTR 得一間收到9成9係某台打字員
其實MTR幾間都上到網, 只係SMT 同3台多數站會順暢D

引用:
原帖由 Followup 於 2020-8-12 11:54 AM 發表

專話MTR 得一間收到9成9係某台打字員
其實MTR幾間都上到網, 只係SMT 同3台多數站會順暢D
其實間間都可以MTR上到網㗎啦
係睇邊間順啲同接收得好啲姐

引用:
原帖由 果個粗野的水管 於 2020-8-12 12:29 PM 發表

其實間間都可以MTR上到網㗎啦
係睇邊間順啲同接收得好啲姐
都岩, 不過用左幾間,感覺3少D死位

3或數碼通都ok既
我兩個台都用過

引用:
原帖由 Angrygays111 於 2020-8-13 02:02 AM 發表

都岩, 不過用左幾間,感覺3少D死位
3台地鐵有d站都會慢一慢,但印象中好少會斷線

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]