• 瀏覽: 3,336
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
用緊華為mate20pro想轉三星,唔知s20+好定等埋note20?無用三星好多年,唔知電量問題改善左未?

熱賣及精選
三星不嬲都係手機界中最好

引用:
原帖由 司徒杜迪 於 2020-8-11 05:46 PM 發表

三星不嬲都係手機界中最好
有無推介?

引用:
原帖由 無聊的鱷魚 於 2020-8-11 09:07 PM 發表

有無推介?
s系,note系列

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無聊的鱷魚 於 2020-8-11 03:02 AM 發表

用緊華為mate20pro想轉三星,唔知s20+好定等埋note20?無用三星好多年,唔知電量問題改善左未?
我係脫華為者,由華為P9 Plus 到 P20 Pro,一直都覺得好用,無奈地華為沒有了最重要的 GMS,搞到我都要轉到其他牌子手機,在大約4月尾的時候,我都開始尋找代替品,畢竟我的P20 Pro都用左兩年啦,機能開始老化,空間容量也不夠,等左 Sony 咁多年一直都想比個機會佢,但就算去到最新果台 xperia 1 ii,也不是我想要的,所以到最後我還是岀了 Samsung S20 Ultra,我也是去到 Galaxy S3後就沒有再用過 Samsung的電話,電量問題一樣是我最在意的,但現在用了3個月左右,我可以同你講,現在我覺得真心好多,電量如果正常使用,不是不停打機睇片的話,是很足夠的。

現在的Samsung UI很多功能也方便了我,最方便的就是打機時有掛機mode,個Mon 會調節到很暗來省電,也會有自動 lock住掛機畫面,不怕誤觸。

不過當然無一台機會是完美的,S20 Ultra 相機的100倍變焦和微距拍攝都是它的弱點,但好在 Samsung 都會很快就推出更新,相機的表現是有改善的。如果唔急住換機,可以等 Note20 岀左之後,再作比較才決定入手。

回覆 引用 TOP

note 20幾好呀,佢枝筆用慣左其實好好用
特別係做野果陣有時用筆係方便D

引用:
原帖由 redbar 於 2020-8-20 08:03 PM 發表

note 20幾好呀,佢枝筆用慣左其實好好用
特別係做野果陣有時用筆係方便D
note呢個系列評價真係唔錯,我有朋友都用左幾代

引用:
原帖由 kachungha 於 2020-8-20 08:57 PM 發表

note呢個系列評價真係唔錯,我有朋友都用左幾代
好似話下星期有機拎
我用緊S9,都心思思想換
今次D顏色好吸引

引用:
原帖由 changoyan 於 2020-8-21 06:59 AM 發表

好似話下星期有機拎
我用緊S9,都心思思想換
今次D顏色好吸引
ching係邊訂呀?
今次隻綠色都係吸引我換機既原因之一

引用:
原帖由 kachungha 於 2020-8-21 06:02 PM 發表

ching係邊訂呀?
今次隻綠色都係吸引我換機既原因之一
我係3仔上台訂呀,想順便轉埋5G plan
同埋見佢都唔算貴又多野送

引用:
原帖由 changoyan 於 2020-8-21 06:55 PM 發表

我係3仔上台訂呀,想順便轉埋5G plan
同埋見佢都唔算貴又多野送
上網睇話佢可以加錢轉埋無限4.5G上網喎

回覆 引用 TOP

有無5G上網卡,幾天用?

回覆 引用 TOP

用左iphone七八年,最近試用一下其他機種,說真的,真心唔錯

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]