• 瀏覽: 1,436
  • 回覆: 14
會不會5M 以上

冇大分別,日頭60-70M月bps, 午夜有300...但我住郊區,可能少人用

引用:
原帖由 fablee 於 2020-8-13 03:41 PM 發表

冇大分別,日頭60-70M月bps, 午夜有300...但我住郊區,可能少人用
你咩機

I am using CMHK. After Fup from 8pm to 11pm, it only have around 7-8Mps. But at day time, it can provide about 20Mps

引用:
原帖由 gapkwan 於 2020-8-14 12:24 AM 發表

I am using CMHK. After Fup from 8pm to 11pm, it only have around 7-8Mps. But at day time, it can provide about 20Mps
Mps? Mbps you mean?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 srsv 於 2020-8-13 10:33 PM 發表

你咩機
5g cpe pro 2....但用既係4.5g 無限既plan

附件

Screenshot_20200814_085744_org.zwanoo.android.speedtest.jpg(51.64 KB)

2020-8-14 08:58 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米大統領 於 2020-8-13 12:13 AM 發表

會不會5M 以上
你係電話訂約抑或當面簽約?
我有個fan電話講定,到份約到手,速度沒有標示.抬頭仲顯示係4G,而不是4.5G.
佢在3,不是中移,中移情況係點樣?

引用:
原帖由 garykyl 於 2020-8-14 09:32 AM 發表

你係電話訂約抑或當面簽約?
我有個fan電話講定,到份約到手,速度沒有標示.抬頭仲顯示係4G,而不是4.5G.
佢在3,不是中移,中移情況係點樣?
我唔記得份約點寫啦,反正用到速度接受我就冇投訴...份約係當面簽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fablee 於 2020-8-13 03:41 PM 發表

即係4.5plan無1.1G下載速度?
在3續了個4.5G新約,口中說是1.1G速度,約寄到手,寫的是4G,下載無標明速度,係咪中伏?

如果連5mb都冇,真係有D差
同3鎖速一樣

回覆 引用 TOP

我都想知fup 之後有幾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 garykyl 於 2020-8-14 09:52 AM 發表

即係4.5plan無1.1G下載速度?
在3續了個4.5G新約,口中說是1.1G速度,約寄到手,寫的是4G,下載無標明速度,係咪中伏?
1.1G 係理論速度,邊有可能去到1.1G呢?你要同時1. 冇人用,2. 位置上接收齊所有BAND 先有機會去到1.1G,基本上可以接收齊所有BAND既地方都係市中心多人既地方,點可能冇人用呢....一般4G我覺得唔收低過20Mbps 已經收貨,多出黎既係BONUS...
至於個PLAN寫乜野...4.5G只係一個俗稱,實際上冇4.5G呢樣野,佢份約寫4G 我覺得好正常,只要你個速度冇太慢,我唔覺得係中伏....

回覆 引用 TOP

around 80mpbs

回覆 引用 TOP

真定假? 有咁高

引用:
原帖由 米大統領 於 2020-8-15 01:01 PM 發表

真定假? 有咁高
真!,ching請睇妮個帖有測試過左20GB之後FUP速度,thx
https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28987656&extra=&page=1

軍師

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]