• 瀏覽: 7,090
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
今次Note 20同Note 20 Ultra個specs分別都幾大,想睇下大家嘅選擇係點

小弟今次揀咗Note 20 Ultra (12+512) 銅色

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 , 截止時間為 2020-8-21 03:40 PM ) 參與人數 163

1. Note 20 (8+256) 銅色
2. Note 20 (8+256) 綠色
3. Note 20 (8+256) 灰色
4. Note 20 Ultra (12+256) 銅色
5. Note 20 Ultra (12+256) 黑色
6. Note 20 Ultra (12+256) 白色
7. Note 20 Ultra (12+512) 銅色
8. Note 20 Ultra (12+512) 黑色
9. 唔打算入手
10. 路過
引用:
原帖由 kato9761 於 2020-8-18 08:07 PM 發表

我用咗部S20Ultre個半月即放,之後換咗部華為P40Pro
換機都要係度講。攪笑
無google同垃圾無分別

引用:
原帖由 林燊 於 2020-8-14 05:38 PM 發表

勁少人出細note……
我出細note,貪佢唔係曲mon

已婚/有另一半勿擾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kato9761 於 2020-8-18 08:07 PM 發表

我用咗部S20Ultre個半月即放,之後換咗部華為P40Pro
証明 S20 ultra 大光圈淺景深效果、自動對焦慢係最大弱點, 有幾多人會手動用專業模式影靚相呢?所以 Note20 ultra 將 TOF 鏡頭對焦弱除消, 換成雷射自動對焦系統加快對焦速度 !

小弟選咗Note 20 Ultra (12+256) 銅色
第一次玩三星呢
1條友3個電話
華為.VIVO,三星.2個plan, 4G+5G
4G包用量皇
5G 110GB數據
你們呢!

銅色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamborlui 於 2020-8-19 11:01 AM 發表

小弟選咗Note 20 Ultra (12+256) 銅色
第一次玩三星呢
1條友3個電話
華為.VIVO,三星.2個plan, 4G+5G
4G包用量皇
5G 110GB數據
你們呢!
好奇問下ching hold 3部機係點分開用途

我近年就一直用三星做主機,另hold一部iPhone SE做床頭機

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Galaxy Note 20 Ultra
(平板) iPad Pro 11
(電腦) Macbook Pro 16
準備入手:-

回覆 引用 TOP

我啱啱統計有幾多部📱同裝置,原來超過20部

以發放正確資訊為宗旨!

回覆 引用 TOP

華為上大陸開會多.
Vivo IQOO 已經是855 12GB RAM. 打機, 影片
samsung ultra note 20 公司電郵
現在這樣分!
4G 包用量皇數據, 用曬數據都不會降速
5G 得110GB, 一過data. 就沒有數據

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fxxkingu 於 2020-8-18 09:02 PM 發表

換機都要係度講。攪笑
無google同垃圾無分別
Google同三星自家APP超食電,你可以試下用S20Ultre同P40Pro一齊差電去到100%,之後一齊用香港電台APP聽網絡收音機聽十個鐘,睇下邊部無電先講,二部機都用過,S20Ultre最快無電

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MT4Money 於 2020-8-18 09:00 PM 發表

華為一冇左 google framework 就 PK
無google都幾好,無咁食電,

引用:
原帖由 derrickt 於 2020-8-19 09:43 AM 發表

証明 S20 ultra 大光圈淺景深效果、自動對焦慢係最大弱點, 有幾多人會手動用專業模式影靚相呢?所以 Note20 ultra 將 TOF 鏡頭對焦弱除消, 換成雷射自動對焦系統加快對焦速度 ! ...
算巴,Note20Ultre先有雷射對焦,Note20無

已放$7000 ROG Phone 3

攻頂黑色512

引用:
原帖由 kato9761 於 2020-8-20 06:56 發表

無google都幾好,無咁食電,
用唔到 google pay, google map, google play等等,有電都冇用。

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
(select 香港身份証號碼 from 薪俸稅人士
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 OMNIAYIP 於 2020-8-20 08:56 AM 發表

已放$7000 ROG Phone 3

攻頂黑色512
我都放左部ROG PHONE3

引用:
原帖由 fxxkingu 於 2020-8-20 06:21 PM 發表

我都放左部ROG PHONE3
師兄果然係同度中人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]