• 瀏覽: 6,419
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
oppo 廠出的 realme X50 pro
CPU 865
OLED Mon
90 Hz 掃描率
5G
雙喇叭
最高有12/256gb 內存
鏡頭6400/1200/800像素

只售人民幣:3400

國產機平靚正,唔太貴 ,唔似蘋果成皮野一部

引用:
原帖由 abbalau 於 2020-8-18 09:44 PM 發表

CPU 865
OLED Mon
90 Hz 掃描率
5G
雙喇叭

冇行貨乜都假

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-8-18 10:18 PM 發表

冇行貨乜都假
唔識用既一定只買低配行貨

引用:
原帖由 abbalau 於 18-8-2020 21:44 發表

CPU 865
OLED Mon
90 Hz 掃描率
5G
雙喇叭

妖米3599港幣poco f2

都係865 5G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-8-18 10:42 PM 發表

唔識用既一定只買低配行貨
識嘢一定揀國行,性價比超高,高配選擇又多,內建app好用過GP搵(部分最正嗰啲,唔係全部,咪亂撲
低配港行等啲唔識嘅買

引用:
原帖由 starwise 於 2020-8-19 10:46 AM 發表

識嘢一定揀國行,性價比超高,高配選擇又多,內建app好用過GP搵(部分最正嗰啲,唔係全部,咪亂撲
低配港行等啲唔識嘅買
同埋oppo有內設google 框架,裝google play 話咁易!
華為就冇內設google 框架,裝google play相對就難得多!

回覆 引用 TOP

是,華為小米都很不錯

回覆 引用 TOP

K30 Pro 對焦版好呀.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starwise 於 2020-8-19 10:46 AM 發表

低配港行等啲唔識嘅買
之前香港出部紅米4x,最高得0個中配版有行貨,結果我淘寶買國行高配版勁好用。
香港好多零售唔入高配版野比香港人用(唔只國產機,好多牌子都有)可能因為無幾多錢賺所以唔入,變相香港用家無著數

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-8-19 03:13 PM 發表

之前香港出部紅米4x,最高得0個中配版有行貨,結果我淘寶買國行高配版勁好用。
香港好多零售唔入高配版野比香港人用(唔只國產機,好多牌子都有)可能因為無幾多錢賺所以唔入,變相香港用家無著數 ...
高階版一定是在大陸買!但係在門市貨又唔齊,故此上網買是唯一選擇!

回覆 引用 TOP

競爭激烈 618, 818 之後就雙十一光棍大減價

性價比的話 snapdragon 765G 便宜865 一大截...

手機中國 
今天 10:37 來自 微博 weibo.com
【realme真我X7系列官宣 120Hz屏幕配智慧閃充9.1發佈】8月19日上午10點,realme真我手機官方正式官宣了新品——realme真我X7系列,其定位是5G輕薄閃充旗艦,將於9月1日下午2點和大家正式見面。另外,從官方公佈的信息來看,真我X7系列應該包含了真我X7和真我X7 Pro兩款產品。

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2020-8-19 09:28 PM 發表

競爭激烈 618, 818 之後就雙十一光棍大減價

性價比的話 snapdragon 765G 便宜865 一大截...

手機中國 
今天 10:37 來自 微博 weibo.com
【realme真我X7系列官宣 120Hz屏幕配智慧閃充9.1發佈】8月19日上午10點,realme真我手機官方正式官宣了新品&m ...
大老買手機 洗唔洗指定時間...而去搶翻新機定倉低貨

回覆 引用 TOP

用過兩部國行機,都遇過whatsapp 唔識通知,要左set 右set 先得, 有時都會間中唔push

引用:
原帖由 fat_guy 於 2020-8-19 11:45 PM 發表

用過兩部國行機,都遇過whatsapp 唔識通知,要左set 右set 先得, 有時都會間中唔push
唔係whatsapp唔識通知,係冇指示/俾權限佢要通知

主題標籤 #oppo
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]