• 瀏覽: 12,276
  • 回覆: 50
3hk 4.5G 8GB $158 續約PLAN,大家俾下意見THX

熱賣及精選
引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-24 07:27 PM 發表

3hk 4.5G 8GB $158 續約PLAN,大家俾下意見THX
覺得有少少貴。
小弟用緊中移
佢地昨日來電話
續約128.00可用12GB
免遂道費2年約  行4·5G

如果$128 12GB都好似幾平,速度OK嗎?
而家用緊3 $108 5GB,唔知會唔會仲有其他抵D既續約PLAN,通常續約PLAN大家會唔會講價?
引用:
原帖由 YK2014 於 2020-8-24 09:22 PM 發表

覺得有少少貴。
小弟用緊中移
佢地昨日來電話
續約128.00可用12GB
免遂道費2年約  行4·5G

引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-24 07:27 PM 發表

傾約通常最後先有最好價錢, 可以傾下等下先既

引用:
原帖由 kokolili 於 2020-8-24 09:48 PM 發表

傾約通常最後先有最好價錢, 可以傾下等下先既
仲有1個月左右完約,通常等到幾時傾先續約呢?

見到自由鳥有$139 9GB唔駛合約,有冇人用開自由鳥,知道速度質素如何呢?

引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-25 08:08 PM 發表

見到自由鳥有$139 9GB唔駛合約,有冇人用開自由鳥,知道速度質素如何呢?
有自由鳥SALES 自稱全程3Xmbps, 但亦有其他用家反映慢/收唔到
唔怕死就試一個月當過冷河, 如果唔係全程3Xmbps就可以轉返其他更好更抵既台, 3台/mo+/太陽 $138已經有21m 任用

引用:
原帖由 obey1988565 於 2020-8-25 08:32 PM 發表

有自由鳥SALES 自稱全程3Xmbps, 但亦有其他用家反映慢/收唔到
唔怕死就試一個月當過冷河, 如果唔係全程3Xmbps就可以轉返其他更好更抵既台, 3台/mo+/太陽 $138已經有21m 任用 ...
3而家仲有21mpbs無限? 續約PLAN抵D定係自由鳥過冷河再JOIN會抵D?
而家用緊3HK 4G 21mpbs 5GB,但係用量過左5GB基本就上唔到網,網頁都LOAD唔到

引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-25 09:41 PM 發表

3而家仲有21mpbs無限? 續約PLAN抵D定係自由鳥過冷河再JOIN會抵D?
而家用緊3HK 4G 21mpbs 5GB,但係用量過左5GB基本就上唔到網,網頁都LOAD唔到
版主都收到續約21mpbs無限 $138 offer, 咁你話仲有無?
你個個可能係5GB之後行XXXkb個種, 我有屋企人都有用緊, 有時佢用爆數據都係LOAD得好慢, 不過都仲whatsapp 到既

引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-25 09:41 PM 發表

幾時到期? 不如到期前1-2個月打上去CS問下仲好

引用:
原帖由 piggyh 於 2020-8-26 02:50 AM 發表

幾時到期? 不如到期前1-2個月打上去CS問下仲好
9月尾到期,佢地之前有打過黎不過果時唔得閒冇接到電話,係咪自己打去問? 通常到期之前幾多日續或者轉比較適合呢?

引用:
原帖由 paisleyhappy2 於 2020-8-26 03:32 AM 發表

9月尾到期,佢地之前有打過黎不過果時唔得閒冇接到電話,係咪自己打去問? 通常到期之前幾多日續或者轉比較適合呢?
app 睇到續約資料, 你有無login app 睇? 如果唔岩心水呢個月尾打返去問都差唔多

引用:
原帖由 香港蟹老闆 於 2020-8-26 02:31 PM 發表

會鎖速?
放心, 見有人post 個speed 仲快過smt 未fup

引用:
原帖由 obey1988565 於 2020-8-26 08:36 PM 發表

app 睇到續約資料, 你有無login app 睇? 如果唔岩心水呢個月尾打返去問都差唔多
Login app睇到有個好似廣告咁只係寫 "特選客戶優惠 4.5G $158/月8GB數據",係咪就係呢個? 不過就冇其他細節睇到,click入去就要填表留聯絡資料,咁如果留完聯絡資料到時佢打黎應該點講價,同埋有d咩細節要問清楚d呢? thx

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]