• 瀏覽: 7,902
  • 回覆: 43
近來見多咗人同時有兩部手機,唔知c-hing們你地又多唔多係咁呢?

一部公用一部私用都COMMON...
所以點解依家好興雙卡機就係咁解..

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

莫非比你見到我
帶一個尿袋出街不如帶多一部手機啦,反正都係多一舊好重嘅野

根據通訊局資料,全港有超過1600萬個流動電話號碼在使用中,平均每人有2.x個,雙卡機都有突。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-8-27 10:09 AM 發表

莫非比你見到我
我都無帶尿袋  只糸帶多部7吋平板電話

回覆 引用 TOP

我自己都係兩部手機.

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

我唔止兩部

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 認真辯輸了 於 2020-8-27 09:24 AM 發表

近來見多咗人同時有兩部手機,唔知c-hing們你地又多唔多係咁呢?
我有得揀都不想袋住兩部手機。
我公司工作上的特別需要才袋住兩部手機。

樓主未見過玩pokemon嘅手機陣列

引用:
原帖由 KPT 於 2020-8-27 11:25 PM 發表

樓主未見過玩pokemon嘅手機陣列
講梗係一般使用,個別極端例子唔計啦!

回覆 引用 TOP

我用兩部,例如寫遊戲都有兩部機做測試

回覆 引用 TOP

2部雙卡4個台

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-8-27 10:09 發表

莫非比你見到我
新式尿袋好平好細又好輕, 唔見部手機就麻煩得多同埋唔見咗部機價

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cool.com 於 2020-8-27 20:57 發表

我有得揀都不想袋住兩部手機。
我公司工作上的特別需要才袋住兩部手機。
1機2 sim

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catcloud 於 2020-8-28 14:00 發表

2部雙卡4個台
乜家陣香港仲有4台山

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]