• 瀏覽: 5,698
  • 回覆: 30
同上

熱賣及精選
如果話死位就一定個個台都有, 不過自己用緊整體都覺得收得幾好, 而且速度快

引用:
原帖由 willsasa1 於 2020-8-27 09:25 PM 發表

如果話死位就一定個個台都有, 不過自己用緊整體都覺得收得幾好, 而且速度快
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 24831 於 2020-8-27 05:25 PM 發表

同上
我有fd用緊1010有3年半,而家近怩半年1年收得唔好成日斷線,同埋月費太貴

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2020-8-28 12:10 PM 發表

我有fd用緊1010有3年半,而家近怩半年1年收得唔好成日斷線,同埋月費太貴
我有朋友之前用其他台都試過咁既情況, 一直用左好多年都OK, 之後就開始成日斷線,
佢走去門市度問, 佢地睇左部機整一整, 之後換左張SIM就正常返,
D人話係SIM同機之類接觸問題, 或者你朋友有時間都可以去門市度比人睇睇

引用:
原帖由 林加一 於 2020-8-28 01:10 PM 發表

我有朋友之前用其他台都試過咁既情況, 一直用左好多年都OK, 之後就開始成日斷線,
佢走去門市度問, 佢地睇左部機整一整, 之後換左張SIM就正常返,
D人話係SIM同機之類接觸問題, 或者你朋友有時間都可以去門市度比人睇睇 ...
個fd一樣去1010門市問過, 換左張新Sim卡,之後換埋新耳機+換埋新model手機冇改善係成日斷線

軍師
引用:
原帖由 林加一 於 2020-8-28 01:10 PM 發表

D人話係SIM同機之類接觸問題, 或者你朋友有時間都可以去門市度比人睇睇 ...
原來有D咁既方法, BOOKMARK左, 如有機會都問下
不過自己用1010都收得幾好, 商場, 地鐵, 公司同屋企都用到, 又唔覺有斷線既情況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benson1 於 2020-8-28 02:10 PM 發表

個fd一樣去1010門市問過, 換左張新Sim卡,之後換埋新耳機+換埋新model手機冇改善係成日斷線
你朋友用咩機?出入邊度多?
我用三叔機+返工屋企出入港島同九龍多, 都唔覺有斷線

引用:
原帖由 王川子 於 2020-8-28 07:32 PM 發表

你朋友用咩機?出入邊度多?
我用三叔機+返工屋企出入港島同九龍多, 都唔覺有斷線
我個fd用Apple iphone XS,屋企新界同返工全港新界各區+九龍各區+港島各區出入多,通話lag+斷線

軍師
引用:
原帖由 benson1 於 2020-8-28 07:46 PM 發表

我個fd用Apple iphone XS,屋企新界同返工全港新界各區+九龍各區+港島各區出入多,通話lag+斷線
咁奇怪~ 我都成日收到客CALL, 通常同上網都正常, 不過我用緊ANDROID

回覆 引用 TOP

換機, 換新 i-phone.

引用:
原帖由 c0179614 於 2020-8-29 02:10 PM 發表

換機, 換新 i-phone.
佢話冇錢換新i-phone,過幾個月新iphone出左先再換上一代iphone

軍師

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benson1 於 2020-8-28 07:46 PM 發表

好正常呀我用csl都係收得咁差, 都係等完約就轉台

回覆 引用 TOP

好貴

引用:
原帖由 24831 於 2020-8-27 05:25 PM 發表

同上
睇吓同咩台比,用過佢同埋3,覺得三好啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]