• 瀏覽: 7,722
  • 回覆: 29
冇比較就沒有傷害,中移動免合約試用才知道smt load 空氣不是手機問題 而係垃圾smt問題

一切都是本人感受,接受smt提告,説出事實。

附件

Screenshot_20200909_172535.jpg(84.95 KB)

2020-9-9 05:33 PM

熱賣及精選
4G同5G比
分別一定大架喎

引用:
原帖由 巫主席 於 2020-9-9 05:40 PM 發表

4G同5G比
分別一定大架喎
4g 同 4g 比較 smt大多情況都是比下去

唔係吹 難得中移動可以免合約試用一個月 你自己去試啦

引用:
原帖由 hingppt 於 2020-9-9 06:41 PM 發表

4g 同 4g 比較 smt大多情況都是比下去

唔係吹 難得中移動可以免合約試用一個月 你自己去試啦
唔係唔信你師兄
不過你一比就拎個5G同4G黎比
咁4G一定垃圾架喎差咁多倍速

另外呢排都好多師兄帖speed test
中移動5G都唔係真係好差 但都唔會同SMT咁大對比甚至係樓主你所講既垃圾

引用:
原帖由 巫主席 於 2020-9-9 07:03 PM 發表

唔係唔信你師兄
不過你一比就拎個5G同4G黎比
咁4G一定垃圾架喎差咁多倍速

另外呢排都好多師兄帖speed test
中移動5G都唔係真係好差 但都唔會同SMT咁大對比甚至係樓主你所講既垃圾 ...
根本你就轉移視線 究竟你明唔明白呀 我唔係比速度呀

數碼通load空氣
數碼通load空氣
數碼通load空氣
數碼通load空氣
數碼通load空氣
數碼通load空氣

回覆 引用 TOP

smt打手:我地鐵翻工㗎,你試下地鐵過海隧道?

引用:
原帖由 任砌天使雞 於 2020-9-9 08:13 PM 發表

smt打手:我地鐵翻工㗎,你試下地鐵過海隧道?
其實地鐵間間都上到網, 只係smt 同3台收得好d姐
又未至於某台sales講到得佢一間收到

引用:
原帖由 Imanchan 於 2020-9-9 11:13 PM 發表

地鐵係間間都上到網,收得好d姐第一個冇數碼通份

回覆 引用 TOP

琴日先話11月到期, 今日又即刻轉咗CMHK 5G 都幾快手喎打手
https://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29394708

由屎媽通轉左去3,勁後悔
屎媽通訊號強勁好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingppt 於 2020-9-9 05:33 PM 發表

冇比較就沒有傷害,中移動免合約試用才知道smt load 空氣不是手機問題 而係垃圾smt問題

一切都是本人感受,接受smt提告,説出事實。
其實你張圖表達到D咩? speed test 都唔做好無誠意姐

我幫你試啦, 其實我中移5G plan黎但只收到4G, 行11Mbps囉

中移動5G plan 又收唔到5G, 跌落4G仲慢過儲值卡, 你想我講咩?

一切都是本人感受,接受中移動提告,説出事實。

附件

CMHK.jpeg(60.33 KB)

2020-9-10 01:40 AM

引用:
原帖由 lokzimmy 於 2020-9-10 01:40 AM 發表

其實你張圖表達到D咩? speed test 都唔做好無誠意姐

我幫你試啦, 其實我中移5G plan黎但只收到4G, 行11Mbps囉

中移動5G plan 又收唔到5G, 跌落4G仲慢過儲值卡, 你想我講咩?

一切都是本人感受,接受中移動提告,説出事實。 ...
你意思是問我有冇速度測試嗎 中移動速度是慢但大多數情況都快過數碼通 就算是4g網絡中移動都是快過數碼通大多數情況

更何方

中移動5g $198 30g
數碼通4g $268 18g

附件

Screenshot_20200910_070718.jpg(60.41 KB)

2020-9-10 07:09 AM

引用:
原帖由 Imanchan 於 2020-9-9 11:13 PM 發表

cmhk係地鐵隧道部署頻譜唔得,站台網速係OK嘅

回覆 引用 TOP

我用5G好好wo!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingppt 於 2020-9-10 07:09 AM 發表

你意思是問我有冇速度測試嗎 中移動速度是慢但大多數情況都快過數碼通 就算是4g網絡中移動都是快過數碼通大多數情況

更何方

中移動5g $198 30g
數碼通4g $268 18g ...
你話係就係呀? 我夠用緊中移5G plan啦, 我大部份時間收唔到5G 得4G咋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]