• 瀏覽: 1,733
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
請問在港點申請華為大陸帳號。有大陸電話卡在港可申請嗎?Thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 hk450 於 2020-9-10 05:25 PM 發表

請問在港點申請華為大陸帳號。有大陸電話卡在港可申請嗎?Thx
大陸手機號申請

回覆 引用 TOP

喺咪換大陸咭在香港擇區域中國就可以?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk450 於 2020-9-10 05:25 PM 發表

有內地號碼就可以!(收短訊用)

回覆 引用 TOP

用大陸咭註冊完。再登入就唔得話無登記。再去註冊就話巳註冊過?應點做。Thx

我用左香港號碼同gmail登記,想改番做大陸號碼同qq mail 得唔得?

回覆 引用 TOP

用郵箱申請,地區選中國就得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk450 於 2020-9-10 09:26 PM 發表

用大陸咭註冊完。再登入就唔得話無登記。再去註冊就話巳註冊過?應點做。Thx
你要先張手機語言轉為“中國”

雅虎香港得唔得及註冊完在香港選大陸區域可以開到大陸智慧生活App嗎?Thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam_kelvin 於 2020-9-11 11:41 AM 發表

你要先張手機語言轉為“中國”
用samsung喺咪轉簡體就得?Thx

引用:
原帖由 hk450 於 2020-9-11 11:46 AM 發表

用samsung喺咪轉簡體就得?Thx
如果你只係用智慧生活app就上華為網頁版注冊,用郵箱注冊,地區選中國。驗證電話號碼可用香港的。

回覆 引用 TOP

試過選地區中國但個App唔比開,要選香港開到。

回覆 引用 TOP

引用:

可以, 用大陸電話申請就可以了

引用:
原帖由 arhon009 於 2020-9-11 02:09 PM 發表

可以, 用大陸電話申請就可以了
註冊完再登入話冇註冊紀錄。再註冊用翻上次註冊個名又話已註冊。唔知點做?Thx

回覆 引用 TOP

注冊得了,

附件

Screenshot_20200920_164614.jpg(26.38 KB)

2020-9-20 04:47 PM

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]