• 瀏覽: 7,729
  • 回覆: 34
  • 追帖: 3
剛買了插卡路由器!昨日買了3的黑卡!阿仔今日睇半日卡通卡!現在都發覺慢了!有無邊D台卡或儲值卡有無限的!用來插路由器!可以用來看網絡電視電影!

引用:
原帖由 傑爸爸 於 2020-9-11 12:46 AM 發表

剛買了插卡路由器!昨日買了3的黑卡!阿仔今日睇半日卡通卡!現在都發覺慢了!有無邊D台卡或儲值卡有無限的!用來插路由器!可以用來看網絡電視電影! ...
卡巴仁係另一選擇,限速都有2Mbps。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑爸爸 於 2020-9-11 12:46 AM 發表

剛買了插卡路由器!昨日買了3的黑卡!阿仔今日睇半日卡通卡!現在都發覺慢了!有無邊D台卡或儲值卡有無限的!用來插路由器!可以用來看網絡電視電影! ...
邊部sim router?好用?

我用TP-Link 64xx,電話測速有10M,但插落roter只有2M

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcr202 於 2020-9-11 10:40 AM 發表

邊部sim router?好用?
留名等其他網友意見。

回覆 引用 TOP

這個情況是因為 SIM Router 收不齊全部頻段

黑卡最快 14 M ,日頭最快平均 4~5 M,有時慢到1M

係半夜歡樂通宵時間,少人用就比較順

引用:

點解唔拉線?

引用:
原帖由 hkvpn00 於 2020-9-13 08:46 AM 發表

這個情況是因為 SIM Router 收不齊全部頻段
應該算齊吧

回覆 引用 TOP

引用:

睇半日片用曬快既數據都唔奇, 好似無卡係無限快速, 除非貴好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-9-13 02:34 PM 發表

點解唔拉線?
如果只有8M上網!月費300蚊,你拉唔拉!

引用:
原帖由 傑爸爸 於 2020-9-14 12:23 PM 發表

如果只有8M上網!月費300蚊,你拉唔拉!
唐樓。。。同病相憐

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-9-14 12:35 PM 發表

唐樓。。。同病相憐
你係咪用老電!月費幾錢!

引用:
原帖由 傑爸爸 於 2020-9-14 12:39 PM 發表

你係咪用老電!月費幾錢!
好似兩百幾,冇光纖到好慘

回覆 引用 TOP

用得sim router,
用家庭plan啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]