• 瀏覽: 4,635
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
我想問而家仲有冇得買香港用的充值電話卡,不用上台但配備一個電話號碼 thx,如果有的話係要去邊度買

熱賣及精選
鴨記

回覆 引用 TOP

香港任何賣電話卡的店舖都有,不一定需要去鴨寮街。
雖然鴨寮街會便宜些少,但交通時間都有成本。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v921v 於 2020-9-14 10:59 PM 發表

我想問而家仲有冇得買香港用的充值電話卡,不用上台但配備一個電話號碼 thx,如果有的話係要去邊度買
有咩要求先, 要幾多分鐘? 上網速度或者用量要咩?

回覆 引用 TOP

嘩樓主你係邊度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v921v 於 2020-9-14 10:59 PM 發表

有,不用上台的。
深水埗比較多選擇及價錢平D,而各區7仔、ok、豐澤及電訉公司都有好幾種儲值咭出售。

回覆 引用 TOP

中移動香港,50蚊唔駛,上網店買

回覆 引用 TOP

唔識可以是旦入一間電訊公司入面問職員, 佢會教你點做
識就簡單去便利店, 電話店, 鴨記買張儲值卡

回覆 引用 TOP

求其一間便利店都有得賣

引用:
原帖由 冬眠紫色的羊 於 2020-9-15 04:13 PM 發表

求其一間便利店都有得賣
香港卡醒目既都係去鴨記買架啦
又齊 仲平一半

引用:
原帖由 彈出又彈入 於 2020-9-15 04:18 PM 發表

香港卡醒目既都係去鴨記買架啦
又齊 仲平一半
問巴打,鴨記係一個台,定係同人分台黎用?
返左大陸,又用唔用得?

引用:
原帖由 普通港人 於 2020-9-16 12:13 AM 發表

問巴打,鴨記係一個台,定係同人分台黎用?
返左大陸,又用唔用得?
鴨記=鴨寮街

回覆 引用 TOP

樓主係咪人係外國呀?
如果係既機場7仔求其買張啦。
鴨記係平啲,不過要時間車錢架。

回覆 引用 TOP

我在香港 有一個備用電話 想買一張備用電話卡 非備不時之需 電話分鐘和上網用量非常少 但電話卡要不限日子 thx all

引用:
原帖由 v921v 於 16-9-2020 11:29 發表

我在香港 有一個備用電話 想買一張備用電話卡 非備不時之需 電話分鐘和上網用量非常少 但電話卡要不限日子 thx all
所有電話卡都有限期,除少部份無得RENEW之外,其餘只要你喺限期前增值就可以EXTEND個使用期。
你要真係不限期嘅,就唯有上台。
備用嘅話,中國聯通積木PLAN啱你..不過要簽約(最少6個月)。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]