• 瀏覽: 4,546
  • 回覆: 29
而家用緊P20pro, 想問下如果換新機,轉左HMS系統下,支唔支持用APK安裝apps架,定係响華為市場冇既apps就裝唔倒呢?

支持下載APK來安裝APP的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9988hk 於 2020-9-15 02:04 PM 發表

而家用緊P20pro, 想問下如果換新機,轉左HMS系統下,支唔支持用APK安裝apps架,定係响華為市場冇既apps就裝唔倒呢?
支持的

引用:
原帖由 arhon009 於 2020-9-15 02:32 PM 發表

支持的
感謝回覆!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9988hk 於 2020-9-15 02:04 PM 發表

支持, 而且而家多左個TOOLS幫您搵APPS (Petal Search), 您可以係APPGALLERY 下載.

回覆 引用 TOP

支持用到,但有啲APP要連Google 則用唔到。

回覆 引用 TOP

petal search 可以找到大部份apps的

回覆 引用 TOP

用緊nova7,以下是部份我常用apk app

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 10-車路士 於 2020-9-15 02:50 PM 發表

11615045 11615044
師兄可否講下用web broser開YouTube 介面及操作方便嗎?

引用:
原帖由 Tlee1 於 2020-9-15 06:46 PM 發表

師兄可否講下用web broser開YouTube 介面及操作方便嗎?
https://m.youtube.com/
完全沒有問題

回覆 引用 TOP

一向都支持啦,如果唔係點下載馬會鴨屎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tlee1 於 2020-9-15 18:46 發表

用youtube vanced 啦

引用:
原帖由 Tlee1 於 2020-9-15 06:46 PM 發表

我用電腦睇 YouTube 都係用 Web browser 而唔係用 YouTube App,手機用 browser 點解有問題?

其實大部份手機App都係簡化左嘅 browser版,無分別。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man885 於 2020-9-15 08:53 PM 發表

用youtube vanced 啦
呢個正嘢, cut哂啲廣告, 又可以熄screen嚟聽, Youtube Premium都慳返

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]