• 瀏覽: 1,767
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
請問你哋而家 Google play store,Gmail, YouTube, Google map, Google drive....呢啲仲有冇更新?

本人想買部 5T

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
持續更新 放心用

不過點解唔買Nova7系列?

引用:
原帖由 hikit2002 於 2020-9-15 09:13 PM 發表

持續更新 放心用

不過點解唔買Nova7系列?
間單答…要用Google

回覆 引用 TOP

用緊p30pro,冇事,不過要用 google 真係用其他牌子好啲

明日天地 只恐怕認不出自己
仍未忘跟你約定假如沒有死
就算你壯闊胸膛 不敵天氣
兩鬢班白都可認得你
引用:
原帖由 iwaityou 於 2020-9-16 07:49 AM 發表

用緊p30pro,冇事,不過要用 google 真係用其他牌子好啲
點解呢,P30 pro 和 5T 係行 GMS 㗎

引用:
原帖由 babaero 於 2020-9-16 07:59 AM 發表

點解呢,P30 pro 和 5T 係行 GMS 㗎
P30pro 始終係舊款機,未必能升emui11, 升左又未必能同gms 兼容。

兩鬢班白都可認得你
引用:
原帖由 iwaityou 於 2020-9-16 08:05 AM 發表

P30pro 始終係舊款機,未必能升emui11, 升左又未必能同gms 兼容。
明白

引用:
原帖由 babaero 於 2020-9-16 08:06 AM 發表

明白
部機出左成年。
我雖然都有玩華為啲新機,裝左 gms落去,好似有絕症就黎死,但又死得住嘅感覺🤣🤣

兩鬢班白都可認得你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iwaityou 於 2020-9-16 08:05 AM 發表

p30華為官方已確認可升emui11

回覆 引用 TOP

冇問題,可收到更新

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 babaero 於 2020-9-16 08:06 AM 發表

明白
p30 pro 同nova 5t 一樣用kirin 980
p30 pro可以升的話
nova 5t都有得升

回覆 引用 TOP

老實講 如果gms對你日常生活重要, 可能早D適應其他牌子既android機會好D, 華為遲早會全部轉哂自家系統, 我就好期待, gms對我黎講不太重要, 但相反就會好痛苦

引用:
原帖由 tfortestone 於 2020-9-16 11:27 AM 發表

老實講 如果gms對你日常生活重要, 可能早D適應其他牌子既android機會好D, 華為遲早會全部轉哂自家系統, 我就好期待, gms對我黎講不太重要, 但相反就會好痛苦 ...
我而家係想問2019年GMS 款仲有得買嘅機,唔係而家或將來只能用HMS個啲!

我關心係如果我而家買部 5T,寬限期已過,會唔會無得更新 Google自家 apps,又會唔會係更新 EMUI 時華為會停埋我個原裝 GMS 和 Google play store

引用:
原帖由 babaero 於 2020-9-16 11:49 AM 發表

我而家係想問2019年GMS 款仲有得買嘅機,唔係而家或將來只能用HMS個啲!

我關心係如果我而家買部 5T,寬限期已過,會唔會無得更新 Google自家 apps,又會唔會係更新 EMUI 時華為會停埋我個原裝 GMS ...
呢個問題要侵侵先答到你 理論上仲有GMS既機係仲可以繼續更新, 但佢要夾硬黎 話停就就停啦 google有得say no嗎??

引用:
原帖由 tfortestone 於 2020-9-16 11:57 AM 發表

呢個問題要侵侵先答到你 理論上仲有GMS既機係仲可以繼續更新, 但佢要夾硬黎 話停就就停啦 google有得say no嗎??
其實寬限期上月中已到,不過Google又好似無停止自家apps 更新

所以想搞清楚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]