• 瀏覽: 3,178
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
本身用緊數記4Gplan(6gb+fup),每月用大概50gb數據,10月合約到期。去了1010門市詢問, 職員offer $298 5G 80gb計劃,請問呢個價算吾算優惠?另一方面,4G用開50gb,轉去5G 80gb夠吾夠用?謝謝好心人解答

有冇人可俾意見。

本身仲未轉5g手機,短期內還會用4g,遲d iPhone出新機有可能換。現在簽新約2年仲用4g好似不合時宜咁。

回覆 引用 TOP

你平時一個月用幾多流量先? 我覺得你升去5G, 流量都唔會差太遠...除非你諗住第時SHARE 電腦就另計.

無限流量圖片上載http://dedpic.com
x2倍數

回覆 引用 TOP

1010好似貴D, 我見3台唔洗400蚊有100GB

其實樓主可試80GB先, 唔夠再問下佢地可唔可以再重新簽新約 升PLAN(新約不可低於舊約價錢)

其實, 我覺得依家5G 好似真係冇乜野太大用途, 因為4.5G 已經好快.....無幾可用得盡.....5G 除非你真係SHARE 電腦 / PC DOWNLOAD GAME, 先有機會用得盡, 但5G 發射站又唔多.....除非咁好彩你平時工作地方/屋企有, 先有機會用得著.....

無限流量圖片上載http://dedpic.com
引用:
原帖由 NamYu12 於 2020-9-20 11:10 PM 發表

1010好似貴D, 我見3台唔洗400蚊有100GB
Smartone 都係398 網絡好過3好多

引用:
原帖由 momkk123 於 2020-9-21 01:02 PM 發表

Smartone 都係398 網絡好過3好多
SMT 假5G 我不如用返4.5G plan好過

引用:
原帖由 plesk002 於 2020-9-21 12:03 PM 發表

其實, 我覺得依家5G 好似真係冇乜野太大用途, 因為4.5G 已經好快.....無幾可用得盡.....5G 除非你真係SHARE 電腦 / PC DOWNLOAD GAME, 先有機會用得盡, 但5G 發射站又唔多.....除非咁好彩你平時工作地方/屋企有, 先有機會用得著..... ...
你講得有道理,始終5g未成熟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karass 於 2020-9-21 05:32 PM 發表

有平台測試及用戶反饋,數記5g仲慢過其他台4.5g,我本身用緊數記都吾想原台upgrade

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karass 於 2020-9-21 11:59 AM 發表

其實樓主可試80GB先, 唔夠再問下佢地可唔可以再重新簽新約 升PLAN(新約不可低於舊約價錢)
門市銷售都系咁同我講,用住80gb先,吾夠先再upgrade

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plesk002 於 2020-9-20 12:01 AM 發表

你平時一個月用幾多流量先? 我覺得你升去5G, 流量都唔會差太遠...除非你諗住第時SHARE 電腦就另計.
我用開50幾gb一個月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karass 於 2020-9-21 05:32 PM 發表

其他Plan去到5G接收範圍以外 = 4G甚至更低
SMT去到5G接收範圍以外 = DDS技術有返4.5G至5G 之間

就咁睇都識揀啦 衝出黎型以為自己好醒

引用:
原帖由 呢個真空的手背 於 2020-9-21 06:06 PM 發表

其他Plan去到5G接收範圍以外 = 4G甚至更低
SMT去到5G接收範圍以外 = DDS技術有返4.5G至5G 之間

就咁睇都識揀啦 衝出黎型以為自己好醒
下年數碼通就鋪設好哂全港5G的網絡, 「其他台」就不知了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]