• 瀏覽: 1,351
  • 回覆: 8
想在香港打電話返大陸,但唔想對方睇到我電話號碼,可以點做?

引用:
原帖由 fm948 於 2020-9-18 10:02 PM 發表

1.可以在手機設定
2.用儲值咭打出,對方睇到只係暫時性號碼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fm948 於 2020-9-18 10:02 PM 發表

在香港直接IDD打大陸電話號碼,對方來電顯示無法顯示出你的具體香港號碼的,對方只知道是國際長途或香港長途,但不知道具體號碼,以前是這樣,現在不太清楚,最近2年-3年不打電話了,在香港時都用微信或QQ聯繫大陸了,微信也可以語音通話的。

去電話亭打

水-木-火

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk929 於 2020-9-19 10:14 PM 發表

在香港直接IDD打大陸電話號碼,對方來電顯示無法顯示出你的具體香港號碼的,對方只知道是國際長途或香港長途,但不知道具體號碼,以前是這樣,現在不太清楚,最近2年-3年不打電話了,在香港時都用微信或QQ聯繫大陸了,微信也可以語音通話的。 ...
我試過係公司打去台灣手機......對方會顯示香港電話號碼....我諗如果真的不想對方睇到號碼, 只有用網路電話, 如SKYPE...

無限流量圖片上載http://dedpic.com

回覆 引用 TOP

引用:

用好彩電話卡啦!平靚正😄😄

回覆 引用 TOP

記憶中用 WeChat Out 打電話係無來電顯示。不過已經好耐無用,唔肯定。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-9-21 02:34 AM 發表

記憶中用 WeChat Out 打電話係無來電顯示。不過已經好耐無用,唔肯定。
嗯, 只要係網路電話, 9成都唔會顯示自己號碼..

無限流量圖片上載http://dedpic.com

回覆 引用 TOP

上年係加拿大用個時候係show WeChat個number,無論加拿大number定香港number都一樣

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]