• 瀏覽: 4,254
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
香討無份

另一部機係小米,差唔多所有 apps 都可以雙開

有咩問題?iPhone 用家咪又係咁用

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-9-25 02:00 PM 發表

有咩問題?iPhone 用家咪又係咁用
哦!對唔住喎!原來用華為唔可以批評

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:05 PM 發表

哦!對唔住喎!原來用華為唔可以批評
無話唔評得嘅。
比上不足 比下有餘咁囉

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-9-25 02:10 PM 發表

無話唔評得嘅。
比上不足 比下有餘咁囉
我用開小米,係好多apps可以雙開,包括香討
部機要換電,順手入部5T頂住幾日。大致上華為好似好過小米,特別係信息無延誤。
不過雙開部分小米係好好多

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:15 PM 發表

部機要換電,順手入部5T頂住幾日。大致上華為好似好過小米,特別係信息無延誤。
不過雙開部分小米係好好多 ...
我以前都用過小米雙開,其基本上係無任何 apps 限制。

亦都係因為無限制,所以唔再用小米。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:15 PM 發表

不過雙開部分小米係好好多 ...
小米點雙開?我部note8Pro未試過

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-9-25 02:21 PM 發表

小米點雙開?我部note8Pro未試過
唔知你個MIUI係乜版,我係11

setting...apps...入面有個叫 dual apps...打開就見
另外小米跟機apps.... security...入面都有

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:25 PM 發表

唔知你個MIUI係乜版,我係11

setting...apps...入面有個叫 dual apps...打開就見
另外小米跟機apps.... security...入面都有
講開呢個……
華為打開雙開無小米方便,因為小米有個跟機apps,入面有雙開,而華為就一定要入設定搞

不過咁,移除雙開就華為非常方便,只要長按 icon 就會出 delete字,一按delete就乜都無

此外,係檔案內,小米會獨立開一個雙開的資料夾

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-9-25 02:18 PM 發表

我以前都用過小米雙開,其基本上係無任何 apps 限制。

亦都係因為無限制,所以唔再用小米。
呢個我同意,有時覺得點解乜apps都可雙開,有好多apps 好似無需要

但係華為無雙開香討,對我有啲唔方便……係有好過無

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:35 PM 發表

呢個我同意,有時覺得點解乜apps都可雙開,有好多apps 好似無需要

但係華為無雙開香討,對我有啲唔方便……係有好過無
你好多分身咩

香討分身真係無研究,
用網頁版得唔得?開2頁,一頁a戶,另一頁b戶?

後將嗰頁拉去桌面

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-9-25 02:45 PM 發表

你好多分身咩

香討分身真係無研究,
用網頁版得唔得?開2頁,一頁a戶,另一頁b戶?

後將嗰頁拉去桌面
我有另一帳戶,不過唔常用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 02:29 PM 發表

講開呢個……
華為打開雙開無小米方便,因為小米有個跟機apps,入面有雙開,而華為就一定要入設定搞

不過咁,移除雙開就華為非常方便,只要長按 icon 就會出 delete字,一按delete就乜都無

此外,係檔案內,小米會獨立開一個雙開的資料夾 ...
我另外有部華為機,好容易雙開,好似用兩個手指由下往上卒嗰Mon就開到

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-9-25 04:22 PM 發表

我另外有部華為機,好容易雙開,好似用兩個手指由下往上卒嗰Mon就開到
唔得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-25 01:54 PM 發表

香討無份

另一部機係小米,差唔多所有 apps 都可以雙開
雙開方便,小米做得好啲!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]