• 瀏覽: 1,758
  • 回覆: 8
邊個仲用緊中國移動(香港)的《一卡兩號[廣東版]儲值卡》?有轉讓的嗎?
以前用過,抵用,比月費計劃平的多,只是怕麻煩沒去實名驗證,後過期失效了,香港移動的儲值卡話費有效期只有180天,不如內地移動儲值卡,話費無限期。後轉用深圳移動的一卡兩號,現發現香港副號有時收不到短信。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hk929 於 2020-9-26 12:04 PM 發表

邊個仲用緊中國移動(香港)的《一卡兩號[廣東版]儲值卡》?有願意轉讓的嗎?
以前用過,抵用,比月費計劃平的多,只是怕麻煩沒去實名驗證,後過期失效了,香港移動的儲值卡話費有效期只有180天,不如內地移動儲值卡,話費無限期。後轉用深圳移動的一卡兩號,現發現香港副號有時收不到短信。 ...
知唔知大陸個號碼實名可唔可以轉名?

引用:
原帖由 ak763 於 2020-9-26 03:18 PM 發表

可以,中國移動香港門市辦理轉名。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ak763 於 2020-9-26 03:18 PM 發表

謝謝回復。當時你在移動香港門市實名的,按理應該可以還在移動香港門市轉名,不知現在是否可以?因已過好多年了。如果你不想要了,可以轉讓給我,我可以先在線問問。

引用:
原帖由 hk929 於 2020-9-26 12:04 PM 發表

邊個仲用緊中國移動(香港)的《一卡兩號[廣東版]儲值卡》?有邊個唔想要了,願意轉讓給我嗎?
以前用過,抵用,比月費計劃平的多,只是怕麻煩沒去實名驗證,後過期失效了,香港移動的儲值卡話費有效期只有180天,不如內地移動儲值卡,話費無限期。後轉用深圳移動的一卡兩號,現發現香港副號有時收不到短信。 ...
實咗名,唔用都轉唔到。

回覆 引用 TOP

我用緊一卡雙號,N年前產物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk929 於 2020-9-26 04:05 PM 發表

謝謝回復。當時你在移動香港門市實名的,按理應該可以還在移動香港門市轉名,不知現在是否可以?因已過好多年了。如果你不想要了,可以轉讓給我,我可以先在線問問。 ...
你問下得唔得,今個25號已經到期,一個月內要入錢先用得。

回覆 引用 TOP

引用:

可以

回覆 引用 TOP

如綁銀行,12306,好多各類app,都係開張0月費從化大陸卡一勞永逸,
用香港附加的大陸號,你唔轉台就方便,一轉台冇左個大陸號,換實名綁定的就煩了

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]