• 瀏覽: 1,215
  • 回覆: 11
在淘X見到這款華為老人手機(R900)香港電話卡可以用嗎?在香港好難搵到翻蓋老人手機,請問有無人知道中國手機用到香港的卡,適用嗎?thx

以下是手機資科,thx
Huawei/華為移動聯通電信4G大屏大聲超長待機翻蓋老人手機老年機

你覺得呢部電話真係華為出品??

回覆 引用 TOP

山寨機來, 香港實用到架, 但要買"聯通", 唔用買"移動"
摺機老人機, 深水步大把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-9-29 02:24 AM 發表

在淘X見到這款華為老人手機(R900)香港電話卡可以用嗎?在香港好難搵到翻蓋老人手機,請問有無人知道中國手機用到香港的卡,適用嗎?thx

以下是手機資科,thx
Huawei/華為移動聯通電信4G大屏大聲超長待機翻蓋老人手機老年機 ...
要買(移動聯通4G)版,不要買(移動4G)版

二佰零蚊電話9成係2G(GSM),係香港收得非常差(因大部份頻寬俾晒3/4G),通話長期潛水。香港大部份老人電話都係GSM,要買一定要睇清楚可以收到3G(起碼),淘寶要收到—聯通3G(起碼)。香港現時應該是有部Nokia 2720 Filp 摺機可收香港4G,淘寶有部小米多親Qin 1S+都得。

引用:
原帖由 bobojit 於 2020-9-29 02:24 AM 發表

以下是手機資科,thx
Huawei/華為移動聯通電信4G大屏大聲超長待機翻蓋老人手機老年機11656863
11656864 ...
要買可收到大陸聯通3G/4G,香港才用到。移動和電信香港用不到。

雜嘜唔使去淘佬買啦, 二三百蚊香港好多手機店有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2020-9-29 09:54 AM 發表

要買(移動聯通4G)版,不要買(移動4G)版
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-9-29 10:28 AM 發表

要買可收到大陸聯通3G/4G,香港才用到。移動和電信香港用不到。
thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-9-29 10:15 AM 發表

二佰零蚊電話9成係2G(GSM),係香港收得非常差(因大部份頻寬俾晒3/4G),通話長期潛水。香港大部份老人電話都係GSM,要買一定要睇清楚可以收到3G(起碼),淘寶要收到—聯通3G(起碼)。香港現時應該是有部Nokia 2720 Filp 摺機可收香港4G,淘寶有部小米多親Qin 1S+都得。
https://cdn.hk01.com/di/media/images/3261752 ...
多謝,好啦!會考慮Nokia 2720 Filp

回覆 引用 TOP

引用:

以下是手機資科,thx
Huawei/華為移動聯通電信4G大屏大聲超長待機翻蓋老人手機老年機 ...
你屋企所謂老人有幾老?我識好多六十幾七十都係用 smartphone

引用:
原帖由 montejo 於 2020-10-1 12:08 PM 發表

你屋企所謂老人有幾老?我識好多六十幾七十都係用 smartphone
80幾,連按制聽電話都要時常教,所以要搵摺機,打開就可以聽,合回就掛線。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #huawei #華為
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]